Italieni în străinătate: primul cerc al Fraților Italiei se naște în România

Fratelli d'Italia România
Fratelli d'Italia România

Primul cerc al Fraților Italiei se naște în România. În frunte va fi antreprenorul italian Alessandro Console, numit pe 23 decembrie 2020 de președintele Giorgia Meloni.

„Scopul – observă consulul – este să acorde importanță voturilor patrioților italieni din străinătate. De prea multe ori se crede că reprezentanții Maie sunt singurii exponenți ai politicii italiene în străinătate: nu este cazul, italienii din străinătate nu ar fi votat niciodată pentru încredere în guvernul Conte, de exemplu”, anunță primadituttoitaliani.com.

Și adaugă: „Sistemul italian din România nu reprezintă în mod adecvat excelența italiană, nu apără Made in Italy, din acest motiv avem nevoie de o nouă strategie, vizibilă și bazată pe competențe recunoscute, care să ofere o atenție mai mare compatrioților noștri din străinătate . Nu există italieni de clasa a doua”.

Scopul Fratelli d’Italia România, pe lângă faptul că este o parte vie a viitoarelor alegeri pentru a aduce o reprezentare a italienilor în România atât în ​​Parlament, cât și în Europa, este de a construi o comunitate coezivă, care să lucreze pentru apărarea tuturor acestor care se învârte în jurul spiritului italian departe de compania mamă.

„Când ești departe de Italia – continuă consulul – îți dai seama, și mai mult, cât de frumoasă este țara noastră. A trăi într-o țară îndepărtată este diferit de a călători pentru turism sau pentru muncă. Prin urmare, am decis să aduc bagajul meu experiențial în politică: trebuie să redăm onoarea și importanța voturilor patrioților italieni din străinătate. Trebuie să găsim o metodă de vot (cum ar fi cea online pentru care luptăm) care să asigure că voturile noastre ajung în Italia și nu sunt victime ale corupției sau ale tranzacțiilor. Italia nu este încă corect reprezentată aici și cu atât mai puțin: împreună vom lucra la acest lucru și la multe alte probleme dragi italienilor din România. Din acest motiv, sprijinul ISD, așa cum a fost fundamental în țara noastră, va fi și el în afară”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Fratelli d'Italia Romania Fratii Italiei
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes