Iulian Fota, despre ”frica că nu te ascultă nimeni” și ”Centenarul roșu”

Iulian Fota, directorul Colegiului National de Informații și fost consilier prezidențial pe probleme de securitate națională, a postat pe facebook o scurtă analiză a impactului și cauzelor represiunii din 10 august 2018, din Piața Victoriei, unde Guvernul a reacționat extrem de violent la o manifestație pașnică a românilor din diaspora și din țară.


Iată mesajul postat de Iulian Fota pe facebook:

”O parte din radicalizarea strazii, vizibila in ultimile luni, se datoreaza si sentimentului de neputinta, frica ca nu te asculta nimeni. Mai ales cind tu sti ca ai dreptate, ca esti de buna credinta. Mai ales cind tu te temi pentru viitor.

In dezbaterile Parlamentului nu te regasesti pentru ca majoritatea este ca un tavalug, autoritara, calcind zilnic in picioare ideea de diversitate politica si gindire alternativa. Doar ce iese din mintile nu prea educate ale majoritatii este acceptat.

Opozitia este confuza si nu s-a hotarat inca ce vrea, lupta sau coabitarea, refacind de facto USL-ul. Nici aici nu te prea regasesti pentru ca nu prea lupta nimeni pentru tine. Este suficient sa-i vezi cit sunt de politicosi, de cuminti in emisiunile de la Antena 3.

Pe televiziuni se minte din greu. Si nu pe una ci pe patru, in acelas timp. La A3, TVR, Romania TV si B1TV nu mai sunt acceptati invitati cu puncte de vedere diferite. O parte din ce in ce mai mare a societatii nu se mai regaseste in dezbaterile din aceste studiouri. Pentru ei, acolo, nu vorbeste nimeni.

Si atunci unde sa-si strige oamenii pasul, oful, supararea ? Ce le-a mai ramas, nu strada? Iar situatia asta in sine nu este de bun augur. Deja am asistat la o noua escaladare a tensiunilor, cind Guvernul a raspuns la injuraturi cu bataia. Sper din toata inima ca partea cealalta sa intoarca si celalalt obraz. E o situatie de genul cine e destept cedeaza primul. Altfel chiar ca vom avea un Centenar Rosu!

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

10 augustA3B1TVfotaiulian fotapiata victorieirepresiuneRomania TVTVR
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes