Ce mai citim pe net

Iulian Fota: Politica externă și cea de securitate au redevenit naționale

Iulian Fota, fost consilier prezidenţial pentru securitate naţională, a comentat pe o rețea de socializare, rezultatele vizitei miniștrilor Apărării și de Externe ai României, Nicolae Ciucă și Bogdan Aurescu, în Statele Unite, apreciindu-le ca fiind ”rezultate ale unei politic externe curajoase”, pentru care am obținut ”zece ani de ai parteneriatului strategic româno-american”:

”Zilele astea s-au întâmplat câteva lucruri foarte importante, care îți arată că România, la nivelul guvernului, a reușit să recupereze handicapul de credibilitate generat de incompetența guvernărilor PSD. Ministrul Bogdan Aurescu, ca o recunoaștere a unei politici externe curajoase, a fost invitat la GLOBSEC, cel mai important forum central-european, în panelul dedicat viitorului UE. Alături de miniștri de externe ai Franței și Germaniei, plus țară gazdă, Slovacia. Moment de mare vizibilitate pentru diplomația românească.

În complementaritate cu MAE și pentru o politică externă echilibrată, trans-atlantică, ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, a reușit semnarea unui document important cu Pentagonul. Un document care confirmă interesul SUA pentru Marea Neagră și conferă încă zece ani parteneriatului strategic româno-american. În plus, dimensiunea militară o completează pe cea economică, astfel că parteneriatul devine și mai strategic decât până acum. Dezvoltarea dimensiunii economice în relațiile bilaterale cu SUA este o a treia veste foarte bună.

Acum se vede și mai bine câte beneficii poate aduce României o complementaritate funcțională între Președinte și Guvern. Oricât de corectă ar fi politică președintelui , oricât de mare ar fi credibilitatea sa internațională, fără sprijinul guvernului România ar fi că o masă cu trei picioare.

Sper că sunt apuse vremurile în care România avea trei miniștri ai apărării într-un an sau la externe erau numiți tot felul de veleitari, incompetenți dar dornici de imagine. Politică externa și cea de securitate au redevenit naționale, ceea ce este de salutat. Cât timp politică internă este bună , cea externă nu poate fi decât la fel . Chiar foarte bună!”, scrie Iulian Fota pe pagina sa de Facebook.

Alte știri de interes

Bastonul de polițist din biroul primarului Tudorache. Surpriza zilei pentru Clotilde Armand

Mihnea Tudor

Rareș Bogdan, la 30 de ani de Colectiv: Ticăloșia, corupția, lenea, nepăsarea, incompetența trebuie combătute fără milă

Saghin Cristian

Marian Godină a intrat în izolare: ”E amuzant când mă sună Poliția să ies la poartă”

Mihnea Tudor

Imagini de groază cu plămânii unui pacient COVID. Medic: Cum facem cu ei domnule doctor Bittman, doamnă doctor Corina Chiriac?”

Mihnea Tudor

Lideri PSD fotografiați la pensiune – Tomac: Moment de euforie totală. Sărbătoreau victoria lui Florin Iordache

Saghin Cristian

Costel Barbu către USR PLUS: Aţi stat pe margine aşteptând, sperând ca noi să ne rupem gâtul

Mihnea Tudor

Ana Birchall răpusă de durere: O minte criminală și bolnavă l-a otrăvit

Mihnea Tudor

Varujan Vosganian nu mai candidează! DNA poate relua urmărirea penală

Saghin Cristian

Ciolacu: Iohannis trebuie să renunţe la aura de „Otto cel Mare” şi să cheme urgent toate partidele la consultări

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »