Iustin Cionca, președinte CJ Arad, alături de vicepremierul Guvernului României, Cătălin Predoiu, a inaugurat noul Spital de Oncologie din Arad

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a inaugurat noul Spital de Oncologie din Arad.

Inaugurarea clădirii s-a desfășurat în prezența vicepremierului Guvernului României, Cătălin Predoiu, a conducerii Consiliului Județean, reprezentată de președintele Iustin Cionca și vicepreședinții Ionel Bulbuc și Răzvan Cadar, a numeroase oficialități arădene, cadre medicale, reprezentanți ai mediului academic.

Este un nou spital pe care administrația județeană îl finalizează, refăcând practic clădirea existentă și transformând-o din clădire edilitară într-una cu caracter spitalicesc.

Valoarea lucrării și a dotărilor noului spital s-a ridicat la 16 milioane de lei, din care 13 milioane de lei sunt fonduri provenite prin Programul Național de Dezvoltare Locală, iar diferenţa de trei milioane de lei a fost asigurată din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Arad.

Spitalul are o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 3.500 de metri pătraţi, 50 de paturi pentru spitalizare continuă şi trei paturi pentru spitalizare de zi.

„Era obligatoriu de realizat, fiindcă avem printre cei mai mulți bolnavi de cancer din România. Am început cu noul Spital TBC, construit integral din banii arădenilor, care a fost, în pandemie, singurul spital nou construit din România unde au fost tratați pacienții cu Covid-19.

Abia l-am dat în folosință și a și trecut proba grea a luptei pentru viață. Am continuat cu Spitalul de Psihiatrie de la Căpâlnaș, construit de la zero de Consiliul Județean, după ce vechiul spital a fost retrocedat.

În inventarul construcțiilor noi nu am pus la socoteală că am extins de două ori Unitatea de Primiri Urgențe, cu spații noi, sau că am dotat Ambulatoriul Spitalului Județean, că ne apucăm de modernizarea Spitalului Municipal, o clădire în vârstă de aprox. 250 de ani.

Acolo unde alții nu au îndrăznit nici să se apuce de lucru, noi reușim să terminăm investiție după investiție și să redesenăm, cu tușe moderne, secțiile și clădirile de spital.

Am salvat un palat istoric al Aradului și am creat un spațiu frumos pentru tratatarea afecțiunilor oncologice. Îi mulțumesc vicepremierului României, dl. Catalin Predoiu, că a fost alături de noi în această zi importantă pentru Arad!”, a declarat liberalul Iustin Cionca.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

iustin cioncaspitalul de oncologie din arad
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes