Ivan Patzaichin a murit. Legenda canoei românești s-a stins la spital

Ivan Patzaichin a murit. Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari campioni pe care i-a avut România. A câştigat 7 medalii la cele 5 Jocuri Olimpice la care a participat şi nici măcar pagaia ruptă nu a putut să îl oprească din drumul spre aurul olimpic., unul dintre cei mai mari campioni pe care i-a avut România, relatează Aleph News.

Fostul mare sportiv era internat la Spitalul „Elias”, după ce a fost diagnosticat cu o boală incurabilă. Starea lui s-a agravat în ultima lună, iar astăzi a încetat din viață.

”Ivan a plecat. Şi nu se mai întoarce”, este mesajul semnat ”Familia” şi postat pe pagina de facebook a sportivului.

Patzaichin câştigat 7 medalii la cele 5 Jocuri Olimpice la care a participat şi nici măcar pagaia ruptă nu a putut să îl oprească din drumul spre aurul olimpic.

Născut în 1949, Patzaichin avea în palmares 4 medalii de aur și 3 de argint la jocurile olimpice.
În prezent, era antrenorul lotului național de caiac canoe.

Comitetul Olimpic Român a transmis un mesaj de condoleanțe:

”E legendă… un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi.
Povestea sa e povestea succesului, a bunului simț și a caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit și a inspirat oamenii să trăiască frumos. Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice ( 4 de aur), cele 21 mondiale (8 de aur), a fost un OM dăruit și generos.
Drum lin, Ivan! Veșnic în inimile noastre!
Condoleanțe familiei!
Dumnezeu să îl ierte și să odihnească!”

Ivan Patzaichin s-a născut la 26 noiembrie 1949 în localitatea Mila 23, judeţul Tulcea. A început să practice sportul la Tulcea, la 18 ani fiind transferat la secţia de kaiac-canoe a clubului Dinamo, unde a reuşit o carieră sportivă excepţională, fiind unul dintre cei mai valoro,și sportivi pe care i-a avut România.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ivan patzaichin a muritivan patzainchinpatzaichin
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes