Ivermectina nu a fost autorizată anti COVID-19, de Agenţia Medicamentului din Franţa

Cercetătorii din Israel insistă că Ivermectina ar trata COVID, deși FDA și OMS sunt de altă părere
Cercetătorii din Israel insistă că Ivermectina ar trata COVID, deși FDA și OMS sunt de altă părere

Cererea de autorizare temporară pentru utilizarea Ivermectinei, un medicament antiparazitar, pentru tratarea sau prevenirea COVID-19, a fost respinsă de Agenţia Medicamentului din Franţa (ANSM).

Decizia a fost publicată în această săptămână, după ce Agenția a fost sesizată în legătură cu această chestiune de Jean-Charles Teissedre, reprezentantul unei asociaţii şi a unor profesionişti din domeniul sănătăţii.

“Pe baza datelor disponibile până în prezent, nu putem răspunde favorabil” la această cerere de autorizare temporară”, a fost răspiunsul către media franceze.

Analiza datelor publicate, “ca urmare a limitărilor lor metodologice, nu face posibilă susţinerea unui beneficiu clinic al Ivermectinei, indiferent de contextul său de utilizare, în tratamentul curativ sau în prevenirea bolii COVID-19”. Cu toate acestea, ANSM subliniază “necesitatea efectuării unor ample studii clinice”, riguroase din punct de vedere ştiinţific, “în vederea concluzionării posibilei sale utilizări în contextul bolii COVID-19”.

Campania pro Ivermectină

Ivermectina este un medicament antiparazitar folosit frcvent la animale și face obiectul unei intense campanii de promovare pe reţelele de socializare, mai ales după ce mai mulți medici americani au declarat că au introdus-o în protocolul anti Covid-19.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) şi OMS au recomandat pe 22 martie şi, respectiv, 31 martie “a nu se utiliza” Ivermectina în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, cu excepţia studiilor clinice. Un aviz a fost emis în acest sens în Franţa, pe 27 februarie, de Înaltul Consiliu de Sănătate Publică (HCSP).

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

autorizare ivermectinaivermectinaivermectina anti covidivermectina refuzata
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes