Izoleta nu mai este obligatorie. De ce a dispărut din ”peisaj”? Raed Arafat: Nu putem aștepta după izoletă

Izoleta nu mai este obligatorie. De ce a dispărut din ”peisaj”? Raed Arafat: Nu putem aștepta după izoletă
Izoleta nu mai este obligatorie. De ce a dispărut din ”peisaj”? Raed Arafat: Nu putem aștepta după izoletă

Fără să fie anunțat în mod oficial, izoleta nu mai este obligatorie în transportul bolnavilor de COVID-19. Mai multă lume a sesizat că ea a dispărut, discret, din ”peisajul” impus de coronavirus.

”La început era obligatorie transportarea cu izoleta la spital a pacienților cu COVID-19. Acum nu mai este, pentru că numărul pacienților este mare. La început era, da. Izoleta nu mai este obligatorie, pentru că nu avem. Ne-ar trebui sute de izolete sau zeci de izolete într-un oraș ca să putem transporta pe toți. Nu putem aștepta după izoletă. Nici în alte țări nu o folosesc, s-a folosit la început, când erau cazurile puține”, a declarat, pentru Europa Liberă, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

Fără izoletă, doar cu ambulanța

Secretarul de stat a precizat că ambulanțele se nebulizează, se dezinfectează și li se șterg suprafețele. Acest lucru se întâmplă după fiecare cursă, dar nu în cazul tuturor ambulanțelor care transportă pacienți COVID-19.

”Dacă este o ambulanță care este destinată numai bolnavilor pozitivi COVID, acolo nu este o problemă. Unii spun în cazul acestor ambulanțe, poate nu se face dezinfecția la fiecare caz, se face la un număr de cazuri, dacă e exclusiv pentru pacienți COVID-19”, a adăugat Raed Arafat.

Alis Grasu, manager Ambulanța București-Ilfov, a declarat pentru Europa Liberă: ”Noi nu am avut niciodată izoletă, nu folosim izoletă, folosim ambulanța pur și simplu. Noi nu am folosit izoletă vreodată și nici nu am informația că ar veni în dotarea serviciului de ambulanțe o astfel de izoletă.”

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

izoleta izoleta coronavirus Izoleta nu mai este obligatorie izoleta si ambulanta transport izoleta
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes