J.K. Rowling, creatoarea personajului Harry Potter, a fost ameninţată cu moartea

Scriitoarea britanică J.K. Rowling a semnalat faptul că a fost ameninţată cu moartea pe Twitter prin intermediul unui cont fals, spunând că acest atac are la bază încercări eşuate de a o reduce la tăcere pentru declaraţiile despre persoanele transgender, potrivit DailyMail.

Mesajul i-a fost transmis de pe un cont numit “Sam (Egocom Arc)”: “Îţi doresc să ai parte de o bombă artizanală pe email”. 

Rowling a ripostat şi a reamintit că ce a publicat a avut succes în ciuda criticilor vehemente de pe reţelele de socializare. 

Ea a scris: “Să fiu sinceră, când nu poţi să dai la o parte, să arestezi sau să laşi o femeie fără contract cu editorul, să o anulezi, face ca vânzările cărţilor ei să crească şi îţi mai rămâne un singur lucru de făcut”. 

J.K. Rowling a fost pedepsită în ultimele zile pentru declaraţiile ei despre problemele persoanelor transsexuale. 

Autoarea în vârstă de 55 de ani s-a confruntat cu acuzaţii continue de transfobie după o postare pe blog în care susţinea că sexul biologic este real.

La începutul acestui an, festivalul de carte din Noua Zeelandă, Wairarapa, a renunţat la un eveniment cu tematică “Harry Potter” din cauza comentariilor.

Cu toate acestea, Rowling continuă să aibă un succes literar spectaculos cu seria ei “Cormoran Strike” – scrisă sub numele Robert Galbraith – care a atins recent un record de 100.000 de descărcări audio.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

amenintare cu moarteaJ.K. RowlingJ.K. Rowling amenintata
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes