Jair Bolsonaro a stat două zile în Ambasada Ungariei după ce i-a fost confiscat paşaportul

Fostul preşedinte brazilian Jair Bolsonaro a stat două nopţi la Ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, după ce poliţia federală i-a confiscat paşaportul şi a arestat doi foşti consilieri suspectaţi de plănuirea unei lovituri de stat, a declarat luni avocatul lui Bolsonaro.

Despre şederea lui Bolsonaro, în perioada 12-14 februarie, la Ambasada Ungariei a scris pentru prima dată The New York Times, pe baza unor înregistrări ale camerelor de securitate din interiorul ambasadei.

Episodul ridică semne de întrebare cu privire la planurile fostului preşedinte, care se confruntă cu mai multe anchete penale în Brazilia, mai mulţi membri ai cercului său apropiat fiind deja în închisoare. Poliţia braziliană nu ar putea aresta un politician cazat la o ambasadă străină.

Avocatul lui Bolsonaro, Fabio Wajngarten, a declarat pe reţelele social că fostul preşedinte a petrecut două zile la Ambasada Ungariei “pentru a menţine contactul cu oficialii ţării prietene” şi “a primi actualizări privind peisajul politic al ambelor ţări”.

“Orice alte interpretări care merg dincolo de informaţiile furnizate aici sunt în mod clar fictive, fără legătură cu realitatea faptelor şi sunt, practic, doar o altă ştire falsă”, a scris Wajngarten.

Luni seară, Ministerul de Externe al Braziliei l-a convocat pe ambasadorul Ungariei pentru a clarifica motivele care au stat la baza şederii lui Bolsonaro la ambasadă.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ambasada ungarieijair bolsonarojair bolsonaro pasaport
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes