Eveniment

Jandarmii au recuperat patru turişti, printre care şi doi copii, care s-au rătăcit în zona Lacului Sfânta Ana

Jandarmii harghiteni au recuperat sâmbătă, patru turişti, printre care şi doi copii, care s-au rătăcit în zona Lacului Sfânta Ana, după ce s-au bazat pe o aplicaţie telefonică şi au ajuns pe un drum forestier, desfundat, mergând acolo aproximativ 2,5 kilometri, fără a fi echipaţi corespunzător.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Harghita, preluat de news.ro, pe data de 12 septembrie, jandarmii erau anunţaţi prin 112 de către o femeie din Sibiu despre faptul că, ea, împreună cu încă o femeie şi doi copii minori s-au rătăcit.

“Din primele indicii furnizate colegilor de la postul montan, a reieşit clar că cei patru se află în deplasare, într-o cu totul altă direcţie decât cea dorită. Şi asta deoarece, necunoscând zona şi bazându-se pe o aplicaţie telefonică, în loc să se deplaseze spre Lacul Sfânta Ana, au plecat spre localitatea Lăzăreşti, pe un drum forestier, neştiind că maşina lor era parcată chiar în rezervaţia naturală”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Harghita.

Sursa citată a precizat că jandarmii montani au cerut informaţii suplimentare şi au înţeles că cele patru persoane au trecut de bariera rutieră situată la intrarea în rezervaţie doar că în loc să plece pe drumul asfaltat ce coboară spre lac, au pornit pe drumul forestier, care nu este chiar accesibil.

“Cei patru turişti nu au necesitat îngrijiri medicale, fiind doar speriaţi şi un pic epuizaţi, deoarece au străbătut pe un drum desfundat aproximativ 2,5 kilometri, nefiind echipaţi pentru aşa ceva. Iar oboseala copiilor și-a spus cuvântul. Dar într-un final fericit aceștia s-au bucurat de o călătorie cu ATV-ul din dotarea postului de jandarmi montan, având astfel ce povesti din ultimele zile de vacanță colegilor”, au mai menţionat jndarmii harghiteni.

Toată intervenţia a durat aproximativ o oră, iar turiştii au fost readuşi în siguranţă la autoturismul lor.

Alte știri de interes

Adevărul depre copiii legați cu sfoară în prima zi de școală

Mihnea Tudor

Covid-19 lovește la FCSB! Staff-ul tehnic, băgat în zolare în frunte cu MM Stoica

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Delfin mort, pe plaja din Constanța. Era unul dintre cele mai mari exemplare din specia sa

Mihnea Tudor

Trenuri deraiate pe două rute, în aceeași zi. Traficul feroviar blocat

Mihnea Tudor

A murit tatăl Mădălinei Manole, de Covid-19

Mihnea Tudor

Iohannis: Nu ar fi existat se pare bani pentru majorarea pensiilor nici în condiţiile în care nu am fi avut această epidemie şi criză economică. E regretabil că PSD nu a înţeles nimic de aici şi continuă să dea impresia că s-ar fi putut mai mult

Mihnea Tudor

Cum au acționat cei care au aruncat în aer bancomatele de la Otopeni. Poliția are un cerc de suspecți

Mihnea Tudor

Directorul unei instituţii publice din Sfântu Gheorghe, trimis în judecată sub acuzaţia că ar fi pretins favoruri intime de la mai multe angajate

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »