International

Japonezii au golit rafturile farmaciilor de apa de gură

Apă de gură a dispărut, miercuri, cu viteza fulgerului din farmaciile din Japonia, la o zi după guvernatorul prefecturii Osaka din vestul țării a sugerat că aceasta ar putea ajuta în combaterea coronavirusului, declanșând un val de cumpărături care a amintit de primele zile ale pandemiei.

Sute de mii de oameni au postat pe rețelele sociale imagini cu rafturile golite pe care erau afișate semne cu „stoc epuizat”, cerând sfaturi unde ar putea găsi produsul.

Marți, guvernatorul prefecturii Osaka Hirofumi Yoshimura a declarat că un studiu a descoperit o încărcătură virală mai redusă în saliva a 41 de pacienți cu simptome ușoare ale COVID-19 după ce și-au clătit în mod regulat gura cu un medicament pe bază de povidon iodinat.

Purtătorul de cuvânt al guvernului nipon, Yoshihide Suga, a declarat că este la curent cu comentariile guvernatorului, inclusiv cu faptul că oamenii de știință vor încerca să stabilească dacă ingredientul ar putea preveni agravarea simptomelor pacienților infectați cu COVID-19. Însă unii experți și-au exprimat scepticismul.

Alte știri de interes

Regina Elisabeta a II-a îşi pierde tronul în Barbados

Mihnea Tudor

Noua Zeelandă ar putea să-și schimbe numele cu unul indigen

Mihnea Tudor

Ambasadorul SUA în China a demisionat

Mihnea Tudor

UE testează interoperabilitatea între aplicaţii de urmărire a Covid-19 în şase state

Mihnea Tudor

Sebastian Kurz: Austria a intrat în al doilea val de coronavirus

Mihnea Tudor

Erdogan, amenințare fără precedent la adresa Franței: Nu căutaţi ceartă cu Turcia!

Saghin Cristian

Efect neașteptat al pastilelor de Paracetamol

Mihnea Tudor

Trump i-a spus jurnalistului Bob Woodward că ştia în februarie că maladia Covid-19 este „o chestie mortală”, dar voia să o minimalizeze

Saghin Cristian

Opozantul belarus Maxim Znak, un membru al Consiliului de Coordonare al opoziţiei, arestat de bărbaţi ”mascaţi” în civil

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »