Japonezii nu se dezmint cu inovațiile: Au instalat toalete transparente în parcuri – VIDEO

Japonezii nu se dezmint cu inovațiile: Au instalat toalete transparente în parcuri - VIDEO
Japonezii nu se dezmint cu inovațiile: Au instalat toalete transparente în parcuri - VIDEO

Primele toalete publice transparente au fost instalate într-un parc din Tokyo și au devenit rapid o atracție pentru japonezi și turiști, deopotrivă. Clipiurile și pozele s-au viralizat rapid pe Twitter, în special, iar oamenii vin fie și numai din curiozitate să vadă cum funcționează.

Ideea de la care s-a pornit este de a permite oamenilor să le verifice curățenia înainte de a le folosi. Abia după acest moment, sticla devine opacă, explică Business Insider.

Toaletele sunt confecționate din „sticlă inteligentă” concepută astfel încât oamenii să poată vedea cât de curate sunt în interior înainte de a le folosi. Sticla devine opacă atunci când baia este blocată și funcționează.

Acestea fac parte dintr-un proiect ce încearcă recuăerarea a 17 din toaletele publice ale orașului, apelând la diferiți designeri pentru a le face mai accesibile și mai atrăgătoare.

VIDEO Toalete transparent în Tokyo

Scopul este de a combate presupunerile că toaletele publice sunt „întunecate, murdare, mirositoare și înfricoșătoare”, a explicații reprezentanții fundației nonprofit care a stat în spatele proiectului. “Noaptea, instalația luminează parcul ca un felinar frumos”, „mai spun ei.

Toatele transparente au fost instalate până acum în două dintre parcurile orașului: Parcul comunitar Haru-no-Ogawa și Mini Parcul Yoyogi Fukamachi.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

japonia toalete transparente toalete parc toalete transparent tokyo toalete transparente
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes