Je suis Ciucă!

Reprezentanții CCIR cred că românii s-au săturat de dezvăluiri şi detractori, şi că tot ce aceştia aşteaptă este o guvernare care să-şi facă treaba şi să fie lăsată să şi-o facă.

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) reacţionează la acuzaţiile de plagiat aduse premierului Nicolae Ciucă, susținând, într-un comunicat de presă, că acesta trebuie judecat pe baza acţiunilor şi rezultatelor din postura de şef al Guvernului şi nu pentru ce a făcut sau nu acum 19 ani.

Comunicatul transmis de CCIR are titlul ”Je suis Ciucă!”:

”Constatăm, nu cu surprindere, că în această perioadă de profunde încercări, când coerenţa şi stabilitatea ar trebui să fie cuvintele de ordine, sădirea discordiei, scandalul şi stigmatizarea sunt profesiuni de credinţă pentru unii. Chiar dacă nu facem politică, considerăm, şi ştim că şi mediul de afaceri şi antreprenorii pe care îi reprezentăm simt la fel, că, la timpurile grele pe care le traversăm, România are nevoie de stabilitate politică şi guvernanţă, dacă vrem să avem parte de redresare şi reconstrucţie economică. Dacă vrem stabilitate şi predictibilitate, atunci să-l judecăm pe premierul Ciucă pe baza acţiunilor şi rezultatelor din postura de şef al Guvernului şi nu pentru ce a făcut sau nu acum 19 ani”, este reacţia CCIR transmisă printr-un comunicat intitulat ”Je suis Ciucă!”

Conform CCIR, românii s-au săturat de dezvăluiri şi detractori, şi că tot ce aceştia aşteaptă este o guvernare care să-şi facă treaba şi să fie lăsată să şi-o facă.

”Ne-am săturat de atacuri şi scandaluri sterile, de instabilitate şi destabilizatori. Cu ce şi cui ajută un nou scandal (de plagiat) acum când presiunile zilei de azi ne fac să nu ştim ce va fi mâine – vrem cu toţii ca Statul să facă şi să dreagă, însă, în continuu, îi tragem frâna de mână. Am stat destul pe loc, blocaţi în propria neputinţă şi ipocrizie, vrem să mergem înainte. Cu scandaluri nu mergem. Camera de Comerţ şi Industrie a României merge înainte cu Nicolae Ciucă, primul-ministru al Guvernului României!”, scriu reprezentanţii CCIR.

Ciucă acuzat de plagiat

Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138, relatează Press One.

În replică, premierul a transmis că teza sa de doctorat este rodul cercetării ştiinţifice din anii de studii doctorale şi reflectă munca depusă. Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, marţi, printr-un punct de vedere oficial, că solicită analizarea lucrării sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp – Instituţia Organizatoare de Studii de Doctorat în care s-a susţinut teza de doctorat care are un pronunţat caracter specific domeniului Ştiinţe Militare.

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că este „corectă şi necesară decizia premierului Nicolae Ciucă de a solicita analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp, orice demers menit să clarifice suspiciunile formulate în spaţiul public fiind binevenit”.

Conform sursei citate, „până la o decizie finală a instituţiilor abilitate, preşedintele Klaus Iohannis nu va mai face alte precizări pe acest subiect”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

camera de comertciuca plagiatje suis ciucanicolae ciuca
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes