Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura fără spectatori

Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021 se vor desfăşura fără spectatori, conform anunțului făcut de Tamayo Marukawa, ministrul japonez responsabil cu Jocurile Olimpice.

La rândul său, Comitetul Olimpic Român anunță că la baza acestei hotărâri a stat decizia de  joi a premierului nipon Yoshihide Suga de a declarara stare de urgenţă pentru Tokyo, de luni (12 iulie) până la 22 august. De asemenea, prim-ministrul aponez a hotărât să extindă restricţiile şi în provincia Okinawa.

Bbc.com notează că Marukawa a făcut anunţul după discuţii cu oficiali şi cu organizatorii competiţiei.

“Este regretabil că Jocurile Olimpice se vor desfăşura într-un format foarte limitat, din cauza propagării coronavirusului. Îmi pare rău pentru cei care au cumpărat bilete”, a declarat Seiko Hashimoto, preşedintele Tokyo 2020.

Într-un comunicat postat pe site-ul oficial organizatorii JO au anunţat că nu se va permite accesul spectatorilor în locurile de desfăşurare a probelor de la Olimpiadă la Tokyo, însă au precizat şi faptul că dacă va exista o schimbare semnificativă în ceea ce priveşte propagarea coronavirusului, atunci s-ar putea revizui situaţia cu privire la spectatori.

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în perioada 23 iulie – 8 august.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

jo 2021jo fara spectatorijocurile olimpicejocurile olimpice tokyostare de urgenta japoniatokyo 2021
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes