International

Joe Biden a propus o reformă a legii imigraţiei şi a semnat în prima zi mai multe ordine executive decât Obama sau Trump în două săptămâni

Joe Biden a propus o reformă a legii imigraţiei şi a semnat într-o zi mai multe ordine executive decât Obama sau Trump în două săptămâni
Joe Biden a propus o reformă a legii imigraţiei şi a semnat într-o zi mai multe ordine executive decât Obama sau Trump în două săptămâni

Preşedintele american Joe Biden le-a declarat miercuri după-amiază reporterilor de la Casa Albă că semnează ordine executive „curajoase” în Biroul Oval.

„Nu e un moment mai bun pentru început ca astăzi”, a spus el. Noul preşedinte a precizat că aceste acţiuni au menirea ca el să îşi ţină promisiunile faţă de poporul american. „Vom avea nevoie de legislaţie pentru multe lucruri”, a adăugat.

În primele ore ale mandatului, el are în plan să semneze 17 ordine executive şi directive către agenţiile de stat.

Preşedintele american a mai spus că este vorba despre documente referitoare la „criza Covid”, „criza economică” şi „criza climatică”, acestea fiind prioritare. Ordinele executive semnate de preşedinte nu necesită aprobarea Congresului.

Primul său ordin executiv semnat cere americanilor ca, pe proprităţile guvernului, să poarte mască pentru prevenirea răspândirii Covid-19, potrivit NBC. Altul face referire la oprirea retragerii SUA din organizaţia Mondială a Sănătăţii şi revenirea Statelor Unite în Acordul climatic de la Paris. Acest lucru va fi oficial în 30 de zile.

Biden s-a folosit de prima zi în funcţie pentru a propune Congresului o reformă radicală a legii imigraţiei, care, printre altele, va oferi statut legal unor aproximativ 11 milioane de oameni care trăiesc în SUA fără documente.

El a acţionat în vederea opririi proiectului de construire a zidului la graniţa cu Mexicul. A emis o proclamaţie prin care a pus capăt declaraţiei de urgenţă naţională făcută de Donald Trump, pe care acesta a folosit-o pentru a trimite bani către construcţia zidului.

Oficiali ai noii administraţii au spus că Biden va emite curând noi ordine executive.

Prin comparaţie, după două săptămâni la Casa Albă, Donald Trump semnase doar opt ordine, iar Barack Obama, nouă.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Viktor Orban a ales vaccinul chinezesc Sinopharm pentru a se vaccina

Mihnea Tudor

Un mort şi un rănit la Cernăuţi, într-o explozie a unei conducte de oxigen la un spital Covid

Mihnea Tudor

Guvernatorul New York-ului, acuzat de hărţuire sexuală de două foste angajate

Daniela Arnăutu

Planul Biden de relansare economică, adoptat în Camera Reprezentanţilor. Valoarea acestuia este incredibilă!

Mihnea Tudor

Încă un Boeing 777 cu probleme la motor aterizează de urgenţă, pe aeroportul din Moscova

Mihnea Tudor

Merkel anunță paşapoarte digitale pentru vaccinare, pentru călătorii în Europa

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »