Joe Biden ajunge în Europa. Se pregătește un nou set de sancțiuni pentru Rusia

Stiri pe scurt - citeste doar ce te intereseaza
Stiri pe scurt - citeste doar ce te intereseaza

Preşedintele american Joe Biden pleacă miercuri spre Bruxelles, unde va avea discuţii cu liderii europeni despre invazia Rusiei în Ucraina, anunță el pe Twitter. Este aștepta să prezinte noi planuri pentru mai multe sancţiuni împotriva Moscovei.

Biden va părăsi Casa Albă la ora locală 08:40 (12:40 GMT) pentru o deplasare ce va include întâlniri la Bruxelles cu liderii NATO şi ai Uniunii Europene, precum şi o vizită la Varşovia pentru consultări cu preşedintele polonez Andrzej Duda.

Joe Biden şi echipa sa elaborează planuri de a impune sancţiuni unor membri ai Dumei de Stat, parlamentul Rusiei, ca represalii la invadarea Ucrainei. Se aşteaptă ca sancţiunile să fie anunţate joi.

‘Vom anunţa măsuri punitive suplimentare, ce vor fi aplicate în coordonare cu aliaţii noştri, joi, când preşedintele va avea ocazia să discute cu ei’, a indicat un oficial american. Consilierul pentru securitate al Casei Albe, Jake Sullivan, le-a declarat marţi reporterilor că preşedintele Biden va participa joi la o reuniune de urgenţă a NATO, se va întâlni cu ceilalţi lideri ai G7 şi li se va adresa şefilor de stat şi de guvern ai Celor 27 într-un summit al UE.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

biden la bruxelles biden nato joe biden europa
redactia

Alte stiri de interes