Joe Biden anunță: Suntem pregătiţi să răspundem decisiv! Mesaj SPECIAL pentru cetăţenii ruşi

Joe Biden anunță: Suntem pregătiţi să răspundem decisiv! Mesaj SPECIAL pentru cetăţenii ruşi. Sursa foto: captura video
Joe Biden anunță: Suntem pregătiţi să răspundem decisiv! Mesaj SPECIAL pentru cetăţenii ruşi. Sursa foto: captura video

Joe Biden, președintele SUA, a făcut câteva declarații, marţi seară, legate de criza ucraineană. Liderul de la Casa Albă a afirmat că Statele Unite sunt pregătite pentru orice într-un eventual conflict armat. Deşi pune pe primul loc calea diplomaţiei, liderul de la Casa Albă a afirmat că SUA sunt pregătite să răspundă decisiv la un eventual atac al Rusiei asupra Ucraina, “care este încă o posibilitate foarte mare”.

“Statele Unite sunt pregătite, indiferent de ce s-ar întâmpla. Suntem pregătiţi să ne angajăm pe calea diplomaţiei cu Rusia şi cu aliaţii şi partenerii noştri pentru a îmbunătăţi stabilitatea şi securitatea în Europa în ansamblu. Şi suntem gata să răspundem decisiv la un eventual atac al Rusiei împotriva Ucrainei, care este încă o posibilitate foarte mare. La toate evenimentele din ultimele săptămâni şi luni, aceasta a fost abordarea noastră şi rămâne abordarea noastră acum”, a spus Biden.

“Permiteţi-mi să fiu la fel de clar despre ceea ce nu facem: Statele Unite şi NATO nu reprezintă o ameninţare pentru Rusia. Ucraina nu ameninţă Rusia. Nici SUA, nici NATO nu au rachete în Ucraina. Nici nu avem planuri să le punem şi acolo. Nu ţintim poporul rus. Nu căutăm să destabilizăm Rusia. Cetăţenilor Rusiei le transmit: nu sunteţi duşmanul nostru. Nu cred că vreţi un război sângeros, distructiv, împotriva Ucrainei”, a spus el.

O invazie, cost uman imens

Biden a adăugat că o invazie a Rusiei va avea un cost imens pentru Ucraina:

“Responsabilitatea contează. Dacă Rusia va invada în zilele şi săptămânile următoare, costul uman pentru Ucraina va fi imens. Şi costul strategic pentru Rusia va fi, de asemenea, imens. Dacă Rusia atacă Ucraina, aceasta va fi întâmpinată cu o condamnare internaţională copleşitoare. Lumea nu va uita că Rusia a ales moartea inutilă şi distrugerea. Invadarea Ucrainei se va dovedi a fi o rană autoprovocată. Statele Unite, aliaţii şi partenerii noştri vor răspunde decisiv. Occidentul este unit. Astăzi, aliaţii noştri NATO şi alianţele noastre sunt mai unite ca niciodată”, a precizat Biden, în mesajul transmis de la Casa Albă.

Preşedintele american a afirmat că încă nu au fost verificate informaţiile privind o retragere a unor unităţi militare din apropierea Ucrainei:

“Ministerul rus al Apărării a raportat astăzi că unele unităţi militare îşi părăsesc poziţiile din apropierea Ucrainei. Ar fi bine, dar încă nu am verificat acest lucru. Nu am verificat încă dacă unităţile militare ruse se întorc la bazele lor de origine – într-adevăr, analiştii noştri indică faptul că rămân într-o poziţie foarte ameninţătoare, iar adevărul este că Rusia are peste 150.000 de soldaţi care înconjoară Ucraina şi Belarus şi de-a lungul graniţei Ucrainei şi invazia rămâne clar posibilă”

Joe Biden

“SUA va apăra fiecare centimetru de teritoriu NATO cu toată forţa. Un atac împotriva vreunei ţări NATO este un atac împotriva tuturor. Angajamentul SUA faţă de articolul 5 este sfânt şi sacru”, a adăugat Biden, care a precizat că “trebuie ca diplomaţia să primească toate şansele pentru a reuşi”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

biden putin criza ucraineana declaratii biden declaratii sua joe biden
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes