Joe Biden avertizează că Xi Jinping ”nu are pic de democraţie în el”

Joe Biden avertizează că Xi Jinping ”nu are pic de democraţie în el”
Joe Biden avertizează că Xi Jinping ”nu are pic de democraţie în el”

Preşedintele american Joe Biden apreciază că omologul său chinez Xi Jinping ”nu are pic dedemocraţie în el” şi avertizează că rivalitatea dintre Statele Unite şi China va lua forma unei ”competiţii extreme”, însă dă asigurări că vrea să evite un ”conflict” între primele puteri mondiale, relatează AFP.

Biden spune că nu a discutat încă cu Xi şi precizează, în acest interviu acordat postului CBS, că ”nu are niciun motiv să nu-l sune”.

”El este foarte dur. El nu are – şi nu spun asta ca pe o critică, ci asta este realitatea – el nu are niciun pic de democraţe în el”, declară Joe Biden.

În acest interviu, noul locatar al Casei Albe evocă, de asemenea, relaţiile între Statele Unite şiIran şi anunţă că nu va ridica sancţiunile impuse Teheranului atât timp cât Republica islamică nu îşi respectă angajamentele în domeniul nuclear.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

democratie china joe biden avertizeaza joe biden Xi Jinping razboi sua china Xi Jinping Xi Jinping fara democratie
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes