LIVE! Joe Biden – Ceremonia depunerii jurământului la Casa Albă – VIDEO

Președintele ales și vicepreședintele ales la ceremonia de depunere a jurământului ca al 46-lea președinte al Statelor Unite și al 49-lea vicepreședinte al Statelor Unite, iar președintele ales ține un discurs inaugural.

VIDEO Ceremonia depunerii jurământului

Joe Biden depune jurmântul miercuri la prânz (19.00, ora României).

LIVE Casa Albă

VIDEO Sosirea la Casa Albă a lui Joe Biden

Convoiul oficial al preşedintelui ales Joe Biden a sosit la Capitoliu, în vederea învestirii sale drept al 46-lea preşedinte al Statelor Unite, relatează CNN.

Liderii din Congres urmau să-l întâmpine la intrarea în sediul Congresului.

El a ţinut, cu puţin timp înainte să devină al 46-lea preşedinte al Statelor Unite să transmită un mesaj puternic pe reţele de socializare. “It’s a new day in America” (”Este o nouă zi pentru America”), a scris el pe contul său, urmat de aproximativ 25 de milioane de abonaţi.

Vicepreşedintele american în exerciţiu Mike Pence a sosit, de asemenea, la Capitoliu, după alţi invitaţi de marcă, în vederea depunerii jurământului de către Joe Biden.

Preşedintele Donald Trump nu participă la ceremonie, primul şef de stat în exerciţiu, după Andrew Johnson, care nu asistă la învestirea succesorului său.

Miliardarul a susţinut un ultim discurs în calitate de preşedinte la baza militară Andrews, după care a plecat în Florida la bordul aeronavei prezideţiale Air Force One.

Toţi foştii preşedinţi americani care participă la ceremonie au sosit la Capitoliu, relatează The Associated Press.

George W. Bush şi soţia sa, Laura au sosit primii la sedul Congresului, cu câteva ore mai înainte de învestire. Barack şi Michelle Obama şi Bill şi Hillary Clinton au sosit la scurt timp după aceea, separat. Fostul preşedinte Jimmy Carter, în vârstă de 93 de ani, a anunţat că nu participă la ceremonie. El stă acasă, la Plains, în Georgia, în perioada pandemiei, împreună cu soţia sa Rosalynn Carter.

Carter a fost primul fost preşedinte care şi-a confirmat participarea la învestirea lui Donald Trump în 2017.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

biden si kamala harrisjoe bidenjoe biden presedinte suajor biden depunere juramantjuramant joe bidenpresedintele sua joe bidenvideo ceremonia depunerii juramantului biden
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes