Joe Biden este noul președinte al Statelor Unite

Joe Biden este noul președinte al Statelor Unite
Joe Biden este noul președinte al Statelor Unite

”Alegeri 2020 în America. Biden a câștigat” așa titrează CNN știrea de ultimă oră în lume. Joe Biden a fost ales președintele Statelor Unite ale Americii.

După aproape o săptămână de tensiuni, televiziunile americane CNN și NBC anunță că Joe Biden este noul președinte al statelor Unite.

Joe Biden a câștigat surprinzător Pennsylvania. Joe Biden va deveni al 46-lea președinte american. Kamala Harris va deveni astfel prima femeie și prima persoană de culoare vicepreședinte al Americii.

Conform informațiilor transmise de CNN, cu cele 20 de voturi electorale din Pennsylvania, Joe Biden are acum un total de 273 voturi electorale.

Donald Trump nu ia în calcul să recunoască înfrângerea și pune la cale o serie de procese împotriva a ceea ce el numește „fraudarea” alegerilor. Președintele a luat cu asalt twitterul în ultimele zile, acuzând o numărătoare a voturilor care se întinde pe atâta timp, fără să prezinte nicio dovadă în acest sens.

Americanii și-au ales cel mai în vârstă președinte prin susținerea lui Joe Biden. Odată cu el, au ales o altă premieră: prima femeie vicepreședinte al Americii. În același timp, rezultatul îl face pe Donald Trump primul președinte cu un singur mandat din anii `90 încoace.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Joe Biden este noul președinte al Statelor Unitepreședintele Statelor Unite
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes