Joe Biden, prima vizită în afara granițelor în calitate de preşedinte al SUA

Preşedintele SUA Joe Biden a sosit în Marea Britanie, miercuri seară, la bordul Air Force One, înainte de summit-ul G7 din Cornwall. El a ajuns la baza RAF Mildenhall din Suffolk, începând prima sa călătorie în străinătate ca preşedinte al SUA.

În hangarul de la baza de la Suffolk, Biden a fost aşteptat de de personal al Forţelor Aeriene ale SUA şi familiile lor

“„În fiecare moment al drumului vom clarifica faptul că Statele Unite s-au întors şi democraţiile lumii stau împreună pentru a aborda cele mai dificile provocări şi problemele care contează cel mai mult pentru viitorul nostru. Regatul Unit şi SUA, ca membri fondatori ai NATO, au făcut parte din cea mai puternică alianţă militară şi politică din istoria lumii”, a spus Biden.

“Acum trebuie să ne modernizăm alianţa, investind în infrastructura noastră critică, în capabilităţile noastre cibernetice şi să ne menţinem în siguranţă împotriva oricărei ameninţări cu care ne-am confruntat în ultimul deceniu şi a noilor provocări pe care urmează să le confruntăm”, a adăugat el.

O primă întâlnire tête-à-tête cu premierul britanic Boris Johnson este prevăzută joi.

Joe Biden o vizitează duminică pe regina Elizabeth a II-a, la Castelul Windsor.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

joe bidenjoe biden in marea britaniejoe biden regina angliei
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes