Joe Biden vrea să dărâme gardul perimetral de la Casa Albă cât mai curând posibil

Președintele Joe Biden ar dori ca gardurile suplimentare ridicate în jurul Casei Albe pentru festivitățile de inaugurare să fie demontate cât mai curând posibil, a declarat administrația luni.

Secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, a declarat în cadrul ședinței sale de presă zilnice că Biden și vicepreședintele Kamala Harris ar dori să vadă că gardul înalt de șapte picioare, anti-alpinism să fie demontat atunci când „are sens din punct de vedere general al securității”.

„Obiectivul nostru, al președintelui și obiectivul vicepreședintelui este ca serviciul secret să ajusteze perimetrul de îndată ce are sens din punct de vedere general al securității, așa că lucrăm îndeaproape cu ei în acest sens”, a spus ea. 

Serviciul secret a înconjurat complexul de la Casa Albă cu gardurile metalice și s-a crezut inițial că va fi eliminat după ceremonia de inaugurare. Dar, după aproape două săptămâni, este încă la locul său.  

Se speculează că gardul a rămas sus, deoarece Harris locuiește la Blair House, vizavi de Casa Albă, în timp ce se fac reparații la reședința vicepreședintelui. 

Vicepreședintele locuiește de obicei la Observatorul Naval, la aproximativ trei mile de Casa Albă. În timp ce Harris se află la Blair House, ea și președintele locuiesc foarte aproape unul de celălalt, literalmente peste drum, notează dailymail.co.uk

Membrii serviciului Gărzii Naționale patrulează, de asemenea, în jurul complexului de la Casa Albă și în celălalt capăt al bulevardului Pennsylvania, în jurul Capitol Hill. 

Îngrădirea masivă rămâne la locul său pe Capitol Hill în urma insurecției din 6 ianuarie, în care cinci oameni au decedat. Nu este clar când se va  demonta gardul respectiv. 

În ultima săptămână, șeful interimar al poliției din Capitolul SUA, Yogananda Pittman, a cerut ca Capitoliul să aibă garduri permanente.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

gard casa așbajoe biden gard maga
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes