Special

Judecătoarea Camelia Bogdan cere sechestru pe averea lui Dan Voiculescu pentru încălcarea statului de drept. Cum motivează

Judecatoarea Camelia Bogdan cere sechestru pe averea lui Dan Voiculescu pentru incalcarea statului de drept
Judecatoarea Camelia Bogdan cere sechestru pe averea lui Dan Voiculescu pentru incalcarea statului de drept

Judecătoarea Camelia Bogdan, victorioasă la CEDO în cazul procedurii prin care Dan Voiculescu a reușit să o excludă din magistratură, susține că averea lui Voiculescu ar trebui să fie confiscată pentru încălcarea statului de drept.

”Victoria de la CEDO reprezintă un moment istoric pentru justiția din România. CEDO a constatat că nu am avut cale de atac împotriva suspendării generate de o procedura în care domnul Dan Voiculescu a intervenit că parte, prin Fundația Facias, al cărui beneficiar real este. Nu cred că s-a mai auzit vreodată în istoria Statului de drept că un judecător să fie tras la răspundere de către infractorul pe care l-a condamnat la închisoare și de la care a confiscat pentru bugetul de stat 100 de milioane de Euro, pentru că a predat anti-corupție funcționarilor României”, a declarat, miercuri, Camelia Bogdan în cadrul unei discuții cu membrii fundației Centrul Rațiu pentru Democrație.

Cum motivează cererea de sechestru

Potrivit judecătoarei, speța prezintă interes și pentru determinarea răspunderii celor care „favorizează cleptocrația”, prin împiedicarea recuperării produsului infracțiunii:

”Având în vedere că autoritățile române refuză să recupereze prejudiciile la bugetul de stat, apreciez că în cauză domnul Dan Voiculescu este eligibil pentru sancțiunile prevăzute de Global Magnitsky Act, ce permit sancțiuni financiare și sechestrarea averilor pentru cei vinovați de încălcarea Statului de drept”.

Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură de două ori. Prima dată, în 8 februarie 2017, în urmă unei decizii a Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii pe motiv că s-ar fi aflat în incompatibilitate|conflict de interese.

În 2018, Camelia Bogdan a fost distinsă cu Premiul Ion Rațiu pentru Democrație, oferit cu susținerea Fundației Caritabile a Familiei Rațiu.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Tribunalul Bucureşti anulează diploma de doctor a lui Darius Vâlcov

Mihnea Tudor

Călin Popescu Tăriceanu, după mai multe ore la DNA: Suspect în dosarul de luare de mită

Mihnea Tudor

Nicuşor Constantinescu, trimis în judecată de DNA într-un nou dosar

Mihnea Tudor

Liviu Dragnea, la sediul DNA în legătură cu vizita pe care a făcut-o în SUA în 2017

Mihnea Tudor

Alina Bica rămâne cu 4 ani condamnare pentru corupție. ÎCCJ respinge definitiv recursul în casaţie

Saghin Cristian

UPDATE: Decizia CCR privind contestația Guvernului PNL pe majorarea pensiilor cu 40%

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »