Social

Judecătorul CCR Ion Predescu a murit

Reprezentanţii CCR au anunţat luni decesul prof. univ. dr. Ion Predescu, în vârstă de 93 de ani, care a fost judecător al Curţii în perioada 2004-2013. Din 1952 a fost avocat. El a primit Steaua României în grad de Cavaler, Ordinul Serviciul credincios, Ordinul patriarhal Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, Cetăţean de Onoare al municipiului Craiova, omagiat cu Meritul Academic.

Redăm mai jos comunicatul de presă integral al CCR:

„Curtea Constituţională a României anunţă cu profund regret decesul prof.univ.dr. Ion Predescu, judecător în perioada 2004 – 2013.

Strălucit absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi al Facultăţii de Litere şi Filosofie, domnul Ion Predescu va rămâne în memoria publică drept o personalitate marcantă a vieţii juridice şi politice din România.

Avocat din 1952, consilier şi director al BCAJ Craiova, senator din mai 1990, membru al Comisiei constituţionale a Adunării Constituante, preşedinte al Comisiei juridice a Senatului şi ministru al Justiţiei (1996), a participat la redactarea Constituţiei României (1991) şi a legilor care au pus bazele statului de drept şi democraţiei constituţionale.

A fost membru al Asociaţiei Juriştilor din România şi cadru didactic asociat la Facultatea de Drept din Craiova şi la Facultatea de Drept a Universităţii „Spiru Haret” din Bucureşti, precum şi autor a numeroase cărţi, articole şi studii publicate în revistele de specialitate. Dovadă a strălucitei sale cariere stau şi distincţiile de stat şi profesionale conferite de-a lungul timpului, între care pot fi amintite Steaua României în grad de Cavaler, Ordinul Serviciul credincios, Ordinul patriarhal Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, Cetăţean de Onoare al municipiului Craiova, omagiat cu Meritul Academic.

Numit judecător al Curţii Constituţionale în anul 2004 pentru un mandat de 9 ani, a reprezentat un important factor de echilibru, raţiune şi înţelepciune, punând în slujba justiţiei constituţionale întreaga sa erudiţie, experienţă profesională şi de viaţă, dar şi calităţile umane deosebite.

Membrii Curţii Constituţionale şi toţi cei care au avut privilegiul de a-l fi cunoscut şi de a fi lucrat împreună cu domnul prof.univ.dr. Ion Predescu îi vor purta o binemeritată preţuire şi o neştearsă amintire. Condoleanţe familiei îndoliate”.

Alte știri de interes

Bilanț cutremurător făcut de IGSU: Sute de copii, victime ale incendiilor la locuinţe

Gloria Pascu

Tramvaiul 41 nu mai circulă timp de cinci zile

Mihnea Tudor

Un turist a decedat după ce a căzut în gol peste 60 de metri, într-o râpă la Vârful Omu

Mihnea Tudor

Radu Călin Cristea a murit

Mihnea Tudor

Un al doilea pacient cu Covid-19 s-a spânzurat la un spital din Sibiu

Gloria Pascu

Medicul coordonator UPU Fetești a murit de Covid

Gloria Pascu

Un chirurg cunoscut din Timişoara s-a sinucis

Mihnea Tudor

Cum se va desfășura campania electorală: Propuneri ale Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă

Mihnea Tudor

Relaxare a restricţiile impuse românilor la intrarea în Italia

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »