Judecătorul Danileț explică de ce decizia CEDO în cazul Kovesi schimbă major statutul procurorilor

Judecătorul Danileț explică de ce decizia CEDO în cazul Kovesi schimbă major statutul procurorilor
Judecătorul Danileț explică de ce decizia CEDO în cazul Kovesi schimbă major statutul procurorilor

”Un standard mai înalt decât cel stabilit de CEDO în cazul lui Kovesi nu mai există”, subliniază judecătorul Cristi Danileț. Danileț scoate în evidență faptul că decizia CEDO în cazul Kovesi statuează în premieră că procurorii sunt independenți.

”Câteva gânduri după ce am citit decizia CtEDO privind revocarea lui Kovesi din funcția de Procuror General ”scrie Danilț o rețeadesocializare:

CtEDO spune că de independența procurorilor depinde însăși independența justiției. Acesta este de luat în seamnă de către cei care încă visează că procurorii trebuie să fie subordonați ministrului sau care afirmă că procurorii fac parte din puterea executivă. Un standard mai înalt decât cel stabilit de CEDO în cazul lui Kovesi nu mai există;

– CtEDO spune că CCR a limitat dreptul unui procuror de a contesta în justiție revocarea să. Extrem de trist;

– CtEDO spune că ministrul justiției nu a adus dovezi pentru managementul defectuos al Procurorului General, ci a revocat-o pentru implicarea să în dezbateri publice. Or, această nu poate fi acceptat pentru că magistrații au dreptul la libertatea de exprimare mai ales când sistemul de justiție este afectat de reformele propuse. Cu alte cuvinte, Ministrul Toader Tudorel a încălcat un drept al omului.

– deși a câștigat procesul cu statul român, doamna Kovesi nu a cerut daune de la România. Jos cu pălăria!

drepturile omului nu sunt o joacă, ci un standard care e deasupra legislației naționale și a Constituției. Până la CEDO aceste drepturi ar fi trebuit respectate de: ministrul justiției, CSM, CCR, Președintele Statului”, arată Danileț pe Facebook.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

daniletjudecatorul daniletkovesikovesi cedostatutul magistratului
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes