Special

Judecătorul Dănileț, sancționat pentru o postare pe Facebook. Contestația magistratului

Judecător Cristi Dănileț
Judecător Cristi Dănileț

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia Consiliului Superior al Magistraturii prin care judecătorul Cristi Danileţ de la Tribunalul Cluj a fost sancţionat disciplinar în anul 2019 pentru un mesaj postat pe Facebook.

Instanţa supremă a respins contestaţia făcută de Danileţ împotriva deciziei din 7 mai 2019 luată de Secţia pentru judecători a CSM în materie disciplinară, prin care magistratul a fost sancţionat cu o diminuare de 5% din indemnizaţie, pe o perioadă de 2 luni, pentru încălcarea unui articol din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, respectiv „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în afara exercitării atribuţiilor de serviciu”.

Postarea sancționată alui Dănileț

Cristi Danileţ a fost cercetat disciplinar de Inspecţia Judiciară în legătură cu un mesaj pe care l-a postat pe pagina de Facebook, în data de 9 ianuarie 2019.

„Poate că cineva remarcă totuşi succesiunea atacurilor, destructurărilor şi decredibilizărilor la adresa următoarelor instituţii: DGIPI, SRI, SPP, Poliţia, DNA, Jandarmeria, PICCJ, ICCJ, Armata. Nu par întâmplătoare după declararea sus şi tare a ‘abuzurilor instituţiilor de forţă’. Ştim cu toţii ce ar însemna lipsirea de eficienţă sau, mai rău, preluarea controlului politic asupra acestor instituţii: servicii, poliţie, justiţie, armată? Şi, apropo de Armată: oare s-a aplecat cineva asupra dispoziţiilor art. 118 alin. (1) din Constituţie potrivit cărora ‘Armata este subordonată exclusiv voinţei poporului pentru garantarea (…) a democraţiei constituţionale’? Ce ar fi dacă într-o zi am vedea armata pe stradă păzind … democraţia, că tot am văzut azi că e în scădere coeficientul?! Nu v-ar surprinde să realizaţi că ar fi … constituţional!? Eu cred că nu vedem pădurea din cauza copacilor”.

Judecător Cristi Danileţ

Alte știri de interes

Reforma în Sănătate și măsura carantinei, atacate la Curtea Constituțională de Avocatul Poporului

Mihnea Tudor

Tăriceanu, amendat pentru că i-a ”încălcat demnitatea” lui Iohannis

Mihnea Tudor

Probleme la audierea lui Liviu Dragnea la ÎCCJ

Mihnea Tudor

Purtarea măştii de protecţie şi măsurarea temperaturii, OBLIGATORII. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial

Mihnea Tudor

Elan Schwartzenberg a scăpat de răspunderea penală în dosarul ”Henri Coandă”

Mihnea Tudor

Intrăm OFICIAL în starea de alertă. Cât este amenda dacă nu ai mască de protecție

Mihnea Tudor

La un pas de a fi reclamată pentru ”zădărnicirea combaterii bolilor”, șefa Centrului de Transfuzii Piatra Neamț a acceptat donația aparatului de plasmafereză. Neamțul este ultimul județ unde se poate recolta plasmă convalescentă anti-COVID19

Saghin Cristian

Starea de Alertă – motivarea deciziei CCR: Numai prin LEGE

Saghin Cristian

Zegrean: ”Tot poporul român o să mă înjure”. Soluție pentru menținerea restricțiilor

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »