Judecătorul Toni Greblă este noul prefect al Capitalei

Judecătorul Toni Greblă este noul prefect al Capitalei. Sursa foto: SGG
Judecătorul Toni Greblă este noul prefect al Capitalei. Sursa foto: SGG

Toni Greblă, fost judecător CCR și secretar general al Guvernului, este noul prefect al Capitalei, după ce, inițial, pentru această funcție s-a vehiculat numele lui Alexandru Hazem Kansou.

Greblă o înlocuieşte pe Georgiana Văcaru, la propunerea PSD, partid căruia i-a revenit această funcţie după redistribuirea în coaliţie a funcţiilor.

Toni Greblă a fost senator PSD în perioada 2012-2013, după care a ocupat funcția de judecător la CCR între 2013 și 2015 și Secretar General al Guvernului Dăncilă între 2018 și 2019.

„Astăzi (miercuri – n.r.) a fost aprobată prin hotărâre de guvern, eliberarea din funcție a doamnei Văcaru Georgiana Alexandra din funcția de prefect al Municipiului București”, a anunțat Dan Cărbunaru.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Executivului a precizat că au fost eliberați din funcție doi subprefecți – Nițescu Nicolae din funcția de subprefect al județului Brăila și Salup Rusu Alexandru Marian din funcția de subprefect al județului Suceava.

„Astăzi (miercuri – n.r.), prin hotărâre de guvern, a fost numit domnul Toni Greblă în funcția de prefect al Municipiului București. De asemenea, prin hotărâri de guvern, a fost numită Badiu Virginia Loredana în funcția de Subprefect al județului Brăila, iar Sinescu Florin în funcția de subprefect al județului Suceava.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

prefect bucurestitoni greblatoni grebla prefect
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes