Județul Ilfov finalizează Strategia de Dezvoltare. Ce s-a discutat la dezbaterea on-line referitor la direcțiile de dezvoltare ale județului

Președintele CJ Ilfov, Marian Petrache
Președintele CJ Ilfov, Marian Petrache

Una dintre cele mai importante acțiuni întreprinse de conducerea Consiliului Județean Ilfov a intrat în linie dreaptă printr-o dezbatere live făcută în data de 18 iunie. Aflată în dezbatere publică, Strategia de Dezvoltare a Județului Ilfov 2020-2030, realizată împreună cu Banca Mondială, stabilește prioritățile de dezvoltare teritorială ale județului și creionează un cadru concret de acțiune, bazat de surse reale de finanțare.

Într-un maraton on-line de aproape 2 ore jumătate, Președintele CJ Ilfov, Marian Petrache, cei doi vicepreședinți ai județului, împreună cu dl. Remus Trandafir – director Direcția Management Programe de Dezvoltare, au făcut o radiografie teritorială punând accent pe proiectele prioritare ce urmează a fi realizate și au răspuns întrebărilor adresate în direct, prin video.

Strategia de Dezvoltare Ilfov

Strategia de Dezvoltare, un document destul de laborios ce acoperă un spectru larg de domenii și direcții de acțiune, transformă județul Ilfov într-un motor de dezvoltare economică a regiunii București-Ilfov și face pasul către o administrație în care digitalizarea va fi elementul principal în abordarea conceptului Smart City. De altfel, se pare că interesul major al celor care au dorit să pună întrebări, a fost exact pe ultimul punct din cele 6 șase mari direcții de acțiune, respectiv pe “CREȘTEREA CAPACITĂȚII ADMINISTRATIVE – DIGITALIZAREA”, domeniu care intenționează să facă trecerea către o administrație modernă, inclusivă și conectată cu cetățenii ei.

Beneficiind de prezența on-line a repezentanților partenerilor și colaboratorilor la elaborarea acestei Strategii de Dezvoltare, dezbaterea a avut un caracter tehnic și de aplicabilitate în viitor, unde președintele CJ Ilfov și-a asumat atât realizarea strategiei cât și implementarea ei. Totuși, dincolo de proiecte, planuri și promisiuni de viitor, Strategia de Dezvoltare a Județului Ilfov este un document cadru ce arată că Marian Petrache și-a asumat un rol important în dezvoltarea socială, economică și administrativă a Județului Ilfov, în următorii ani.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Marian Petrache Strategia de Dezvoltare Ilfov
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes