Jumătate dintre angajați sunt adepții vaccinării obligatorii, pentru a se simți în siguranță la birou

Jumătate dintre angajați sunt adepții vaccinării obligatorii, pentru a se simți în siguranță la birou
Jumătate dintre angajați sunt adepții vaccinării obligatorii, pentru a se simți în siguranță la birou

Aproape jumătate dintre angajaţi consideră că vaccinarea ar trebui să devină obligatorie pentru a se simţi în siguranţă la birou, potrivit un sondaj realizat pe platforma de recrutare online BestJobs, efectuat în perioada 17 – 24 mai, pe un eşantion de 1.026 utilizatori de internet din România.

”Odată cu instalarea treptată a stării de relaxare, revenirea la birou devine o opţiune viabilă pentru tot mai multe dintre companii. În acest context, se discută despre posibilitatea de a organiza centre de vaccinare a angajaţilor chiar la locul de muncă, în timp ce zeci de companii au făcut deja acest demers”, conform unui sondaj realizat pe platforma BestJobs, care arată că 48% dintre angajaţi sunt de părere că vaccinarea ar trebui să devină obligatorie pentru a se simţi în siguranţă la birou.

De asemenea, 57% dintre angajaţi au declarat că s-ar simţi mai în siguranţă dacă ar şti că toţi colegii sunt vaccinaţi, în timp ce pentru 10% este mai important să fie ei înşişi vaccinaţi, mai arată sondajul BestJobs. 

Alți 33% declară că nu cred în vaccin.

Cea mai mare îngrijorare a angajaților, în privința  revenirii la birou, este legată de respectarea regulilor de distanţare şi a regulilor de igienizare şi dezinfecţie a spaţiilor (38%).

Pentru a se simţi mai în siguranţă în cazul întoarcerii la birou, angajaţii consideră că este de datoria angajatorilor să faciliteze vaccinarea anti-Covid a echipei (27%), să aibă proceduri de curăţenie şi dezinfecţie mai stricte (21%) şi să permită lucrul cât mai mult de acasă (20%).

În proporţii mai mici, angajaţilor le-ar conveni mai mult să nu fie nevoiţi să participe la întâlniri cu persoane din afara companiei (15%) şi să fie informaţi în permanenţă despre cazurile de îmbolnăvire ale oamenilor din companie (13%).

Dacă totuşi li se va impune revenirea la birou, 22% dintre respondenţi se arată preocupaţi şi de sistemul de ventilaţie al clădirilor, care nu ar împrospăta suficient aerul din încăpere. 

De asemenea, angajaţii cred că munca de la birou i-ar putea expune la riscuri este teama că nu vor primi suficiente materiale sau echipamente de protecţie şi dezinfectare (21%).

Nici necesitatea de a călători în interes de serviciu nu este privită tocmai bine, doar 14% dintre respondenţi şi chiar mai puţini (6%) au o problemă cu faptul că nu se poartă masca la locul de muncă.

Contextul pandemiei a adus provocări pe toate planurile, dar mai ales pe cel profesional. Pe lângă riscul de a se infecta cu virusul COVID-19, angajaţii se tem cel mai tare că nu îşi pot găsi un loc de muncă mai bun (26%), că vor fi nevoiţi să muncească mai mult pentru acelaşi salariu (21%) sau că îşi vor pierde locul de muncă (15%).

Pentru 8% dintre ei, cea mai mare îngrijorare este că le poate scădea salariul.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

circa 50% dintre angajati vor vaccinare obligatoriecovids ar simti in siguranta
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes