Jurnalista Dana Dobre a murit de cancer. Sistemul de sănătate nefuncțional a doborât-o

Dana Dobre, jurnalistă la România Liberă, a murit la vârsta de 56 de ani, vestea trecerii în neființă fiind făcută de o prietenă, în mediul online. Femeia, care a lucrat la România Liberă ca jurnalist economic, suferea de neoplasm pulmonar, în stadiul 4, în ultimele luni neluându-și tratamentul din cauza sistemului de sănătate nefuncțional, conform fanatik.ro.

Dana Dobre a încetat din viață la vârsta de 56 de ani, în noaptea de sâmbătă spre duminică (6 spre 7 iunie). Ea nu și-a mai putut tratat cancerul pulmonar în ultimele luni, pentru că ju a putut beneficia de tratament pentru boala sa.

Anunțul morții jurnalistei a fost făcut de către Georgia Radu, bună prietenă şi fostă colegă cu Dana Dobre:

”Dana Dobre nu mai e. Deja mi-e atât de dor de ea… Și mă doare sufletul că n-am apucat s-o mai văd. 😢~
Dragilor,
Textul asta l-am scris cu speranta ca nu va fi nevoie de el prea curand. Insa, asa o mare sfarseala s-a abatut peste mine, incat mi-a inchis ochii, mi-a descatusat sufletul si mi-a linistit definitiv durerea. Va las aici zambete si multumiri pentru intalnirea cu fiecare dintre voi. Am fost o norocoasa, pentru ca am intalnit doar oameni minunati, care m-au purtat cu drag in suflet, in amintiri. Nu stiu daca acolo unde voi ajunge va fi departe tare de lumea din care am plecat, daca va exista dor, dar cred cu tarie ca vor exista chipuri si energii pe care le voi purta cu mine. Pentru ultima data, ma inclin in fata voastra si va multumesc fiecaruia in parte pentru intalnirea noastra vremelnica, dar memorabila.
Detaliile despre cand, cum, unde si la ce ora voi porni pe ultimul drum le veti afla de la ai mei, tot aici.
Zambiti, traiti, iubiti!
”, este ultimul mesaj al jurnalistei, posytat pe Facebook.

PS – ”Ultimul omagiu pentru cei ce au cunoscut-o se va face la capela Bazilescu, incepand cu data de 7 iunie, ora 16 pana marti dimineata. Voi reveni cu detalii despre inmormantare.”

”Din păcate, azi-noapte, Dana, colega și prietena noastră de la jurnalul România Liberă, ne-a părăsit. 😭 Știam că o să se întâmple, dar niciodată nu ești pregătit să pierzi pe cineva drag.❤️
Măcar am sufletul împăcat că ea știa cât de mult o iubesc, că este în rugăciunile mele și doar regret că nu a mai avut puterea să mergem împreună într-un loc plin de pace și speranță.
Drum lin spre Lumină, prietenă dragă și Dumnezeu să te odihnească în pace !!!! ❤️🙏🙏🙏🌹🌹🌹”, a scris o altă prietenă a jurnalistei, pe pagina de Facebook.

Nu a putut beneficia de rețetă compensată

Femeia a trecut printr-un adevărat chin în ultimele luni pentru că sistemul de sănătate a picat de nenumărate ori și nu a putut beneficia de rețetă compensată din partea medicului curant. Dana Dobre spera în ultimul său interviu să se remedieze situația pentru că mai are doar 3 pastile din vechiul tratament.

”Astăzi (11 martie 2020) am plâns trei ore într-una, inclusiv acolo la clinică, pentru că toţi cei care veneau şi aveau nevoie de reţetă erau trimişi acasă. Mi se pare inuman că statul român, tocmai în perioada aceasta nu are acest sistem funcţional”, spunea Dana Dobre pentru Mediafax, citat de Fanatik.

Cunoscuta jurnalistă a atras atenția la momentul respectiv că în România sunt foarte mulți bolnavi cronici care sunt nevoiți să meargă des la medic pentru a-și lua tratamentul, chiar și în plină pandemie de coronavirus.

Dana Dobre spunea că mai are doar câteva pastile din vechea rețetă și aștepta cu sufletul la gură să se remedieze situația pentru că nu avea posibilitatea să-și achite din propriul buzunar tratamentul care ajungea la 28.000 de lei.

”Mai am câteva pastile, trei pastile din vechiul tratament şi sper să se rezolve această problemă. Grupa de populaţie cea mai expusă la COVID-19 nu va putea să facă faţă, şi nu va putea nici să stea în casă, pentru că noi trebuie să mergem la doctor periodic”, a mai declarat ea în acel interviu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bolnavi cronicidana dobredana dobre a muritsanatatetratament cancer
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes