Social

Jurnalistul Alexei Revenco a murit

Jurnalistul Alexei Revenco a murit
Jurnalistul Alexei Revenco a murit

Alexei Revenco, jurnalist Radio Moldova, s-a stins din viaţă, luni dimineață. Colegii săi de la Teleradio Moldova, dar și președintele Moldovei, Maia Sandu, au transmis un mesaj de condoleanţe.

„Zi de zi, cei de la ştiri citim statistica oamenilor decedaţi de COVID-19. Taţi, mame, surori şi fraţi, copii – persoane pe care nu le-am văzut niciodată. E dureros, dar parcă nu ne afectează până în momentul când vedem în comunicat un nume cunoscut. Astăzi, cu durere în suflet, vă anunţăm ca unul din colegii noştri face parte din aceste cifre groaznice.

Marele Om de Radio Alexei Revenco s-a stins din viaţă astăzi, 11 ianuarie, la ora 06.00 dimineaţa”, a scris trm.md.

Potrivit fostului consilier municipal Oleg Cernei, care a fost internat în aceeași secție de terapie intensivă cu Revenco, jurnalistul a fost dus la spital pe 23 decembrie, după ce fusese nevoit să renunțe la a transmite ceremonia inaugurării noii președinte, Maia Sandu.

Alexei Revenco a fost una dintre vocile importante din media moldovenească. Mai mult de 40 de ani din viaţă i-a dedicat activităţii de la Radio Moldova. În plus, a prezentat numeroase festivităţi oficiale şi cultural-artistice.

„În cei peste 43 de ani am muncit cu mândrie şi pasiune, fiind conştient de faptul că un prezentator este responsabil de efortul unei echipe întregi de jurnalişti”, mai spunea jurnalistul într-un interviu. În 2007, lui Alexei Revenco i-a fost conferit titlul de Maestru în Artă, iar în 2010 a fost decorat cu Ordinul „Gloria Muncii” pentru activitatea de redactor-prezentator în Departamentul Actualităţi Radio.

Maia Sandu a deplâns dispariția reputatului om de presă spunând că „prin dispariția sa, cultura noastră pierde un om de valoare, un înțelept al cuvântului și o personalitate cu alese calități morale și intelectuale”.

”Cu durere și profundă tristețe am aflat despre trecerea în eternitate a celui care a fost Alexei Revenco – vocea de aur a Radioului Național. Prin dispariția sa, cultura noastră pierde un om de valoare, un înțelept al cuvântului și o personalitate cu alese calități morale și intelectuale.

Mai bine de patru decenii vocea-i excepțională, cu un timbru inconfundabil, ne-a intrat în case și ne-a făcut să ascultăm Radio. De azi încolo, această voce va răsuna doar din culise. Exprim sincere condoleanțe familiei îndoliate, prietenilor, rudelor și tuturor celor care l-au cunoscut și l-au apreciat”, a scirs Maia Sandu pe Facebook.

Moartea lui Revenco a fost deplânsă de jurnaliști și de guvernul R. Moldova, care a adresat condoleanțe familiei într-un comunicat semnat de premierul interimar Aureliu Ciocoi.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Nicuşor Dan anunță că vrea să iasă din politica de tip Moș Crăciun: „Nu o să găsiţi în lista de investiţii multe din lucrurile pe care le-am anunţat în campania electorală”

Daniela Arnăutu

Nereguli la concursurile pentru trecerea în corpul ofiţerilor la SIAS, Centrul Chinologic şi Brigada Rutieră a Capitalei

Mihnea Tudor

Ministrul Mediului a declarat război celor care ard, ilegal, deșeuri. De la 1 februarie încep controalele la unitățile care poluează

Daniela Arnăutu

Federaţia Sanitas acuză Guvernul că a transformat statutul salariaților din Sănătate și Asistență Socială: Măsurile anti-pandemie = măsuri pro-sclavie

Daniela Arnăutu

Șocant! INML a încurcat morții și a trimis în SUA un cadavru ce trebuia să ajungă în Franța. Trupul neînsuflețit a fost deja incinerat

Daniela Arnăutu

Trupul lui Bogdan Stanoevici, dus la crematoriu, în ciuda plângerii depuse la Parchet, pentru autopsie

Daniela Arnăutu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »