Justin Trudeau, premierul Canadei, divorțează de soţia sa, Sophie Trudeau

Justin Trudeau, premierul Canadei, divorțează de soţia sa, Sophie Trudeau
Justin Trudeau, premierul Canadei, divorțează de soţia sa, Sophie Trudeau

Premierul canadian Justin Trudeau şi soţia sa, Sophie Grégoire Trudeau, anunţă miercuri că se despart, după 18 ani de căsătorie, relatează AFP.

”După numeroase discuţii chibzuite şi dificile, am luat decizia să ne despărţim”, anunţă ei într-o postare pe Instagram, subliniind că vor ”rămâne o familie unită”. Cuplul cere să-i fie respectată viaţa privată, odată cu apropierea vacanţelor în familie, săptămâna viitoare.

Cuplul Trudeau a semnat ”un acord de despărţire legală”, precizează într-un comunicat ulterior biroul premierului. Biroul subliniază că nu este vorba despre un divorţ.

El precizează că Justin Trudeau şi Sophie Grégoire Trudeau vor să se concentreze asupra ”dezvoltării copiilor lor” şi le transmite canadienilor ”să se aştepte să vadă adesea familia împreună”.

Prieteni din copilărie, Trudeau şi soţia sa, o fostă jurnalistă, s-au reîntâlnit la un bal de caritate, în 2003. Ei s-au frecventat după aceea timp de doi ani şi s-au căsătorit la Montréal, în 2005.

Ei au trei copii, Xavier, în vârstă de 15 ani, Ella-Grace, în vârstă de 14 ani şi Hadrien, în vârstă de nouă ani.

Este pentru prima oară când un premier canadian se departe de soţia sa, după despărţirea lui Pierre Trudeau, tatăl lui Justin Trudeau, de Margaret Trudeau, după care au divorţat, în 1984, în ultimele luni ale mandatului acestuia.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

justin trudeau divortsophie trudeautrudeau divorteaza
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes