Kenzo Takada, creatorul brandului KENZO, a murit

Kenzo Takada, creatorul brandului KENZO, a murit
Kenzo Takada, creatorul brandului KENZO, a murit

Designerul Kenzo Takada, în vârstă de 81 de ani, mai cunoscut după numele brandului său Kenzo, a decedat duminică, la spitalul din Neuilly-sur-Seine, lângă Paris, din cauza afecţiunilor provocate de COVID -19, potrivit unui comunicat de presă, a anunţat un purtător de cuvânt.

Primul stilist japonez care s-a impus la Paris, unde şi-a construit o carieră fulminantă şi a devenit un nume de referință al modei, Kenzo Takada s-a stins din viaţă duminică, 4 octombrie 2020, conform dailymail.com. Ca semnătură personală, creațiile sale se disting prin modele viu colorate și tipare neobișnuite.

Takada și-a dezvoltat rapid dragostea pentru modă în perioada când citea revistele surorilor sale și a venit la Paris prima oară în anul 1965, când avea 26 de ani.

Și-a inaugurat primul magazin sub brandul propriu, Kenzo, în Place des Victoires, în octombrie 1976. Din acest moment cariera lui Takada a cunoscut o fulminantă ascensiune, iar spectacolele sale de modă au fost în centrul atenției mondiale începând din 1978 și 1979.

Takada, care a îmbrăcat vedete precum Beyonce sau Rihanna, a fost primul designer japonez care s-a remarcat în competitiva scenă pariziană. Deși anunțase că se retrage din industria modei în 1999, a mai lucrat periodic de atunci. A lansat brandul de produse de lux pentru casă K3, chiar în ianuarie anul acesta.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

creatorul brandului KENZO Kenzo Takada Kenzo Takada a murit
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes