Kim Jong-Un a murit, zvonul care a răscolit mapamondul. Reacția președintelui Trump

Kim Jong-Un a murit, zvonul care a răscolit mapamondul. Reacția președintelui Trump
Kim Jong-Un a murit, zvonul care a răscolit mapamondul. Reacția președintelui Trump

Kim Jong-Un – liderul totalitar al Coreei de Nord, în vârstă de 36 de ani, ar fi murit, după o operție pe cord, conform TMZ.com, care citează presa din China și Japonia.

Zvonul potrivit căruia Kim Jong-un ar fi murit după o operație nereușită la inimă generează controverse în întreaga lume. Se pare că persoana care a făcut anunțul este nepoata ministrului chinez de Externe, care ar fi mărturisit pe o rețea de socializare numită Weibo faptul că liderul comunist și-a pierdut viața pe patul de spital.

Donald Trump a avut o primă reacție după ce s-a spus că liderul de la Phenian, Kim Jong-un, ar fi murit în urma unei operații la inimă. Președintele Statelor Unite ale Americii a fost informat cu privire la starea lui Kim Jong-un, iar zvonul potrivit căruia liderul nord-coreean a încetat din viață a ajuns și la urechile sale.

Cu toate acestea, Donald Trump a negat rapoartele cu privire la starea de sănătate a liderului de la Phenian, spunând că acestea au fost incorecte. Un lucru care a ridicat semne de întrebare a fost faptul că Donald Trump a refuzat să spună, în fața reporterilor, dacă a luat sau nu legătura în tot acest timp cu oficialii nord-coreeni, relatează TMZ.COM.

Încăde de acum șapte zile, CNN a anunțat că „e în mare pericol” după o procedură medicală, iar China a trimis o echipă ce include experți medicali în Coreea de Nord, pentru a-l consulta și consilia pe Kim Jong-un.

Dacă zvonurile potrivit cărora Kim Jong-un a murit sunt adevărate, Kim Yo-Jong, sora liderului de la Phenian ar putea deveni primul conducător femeie al Coreei de Nord.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

a murit kimkimkim jong a muritkim jong untrump kim
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes