Kim Jong Un este în comă, susține un fost apropiat al dictatorului nord-coreean

Kim Jong Un este în comă, declară un fost apropiat al dictatorului nord-coreean
Kim Jong Un este în comă, declară un fost apropiat al dictatorului nord-coreean

Kim Jong-un, liderul suprem al Coreeei de Nord, este în comă, iar decizia de a delega o parte din puterea sa pentru asistenții săi este o dovadă, a declarat vineri un fost ajutor al președintelui Kim Dae-jung.

Jang Sung-min, care l-a servit pe Kim Dae-jung ca secretar de afaceri politice și ca șef al biroului de monitorizare a afacerilor de stat, a insistat că Kim Jong-un este comatos, dar sora sa Kim Yo-jong nu este succesorul său, în ciuda restructurării puterii.

Într-o postare publicată pe o rețea de socializare, Chang a spus că niciun lider din Coreea de Nord nu ar încredința niciuna dintre autoritățile sale unei alte persoane, decât dacă ar fi prea bolnav pentru a guverna sau a fost înlăturat printr-o lovitură de stat. El suține faptul că liderul Kim Jong-un este într-o stare medicală gravă și nu poate să-și exercite atribuțiile.

Chang susține că are informația de la o sursă din China. Fostul diplomat a adăugat că șeful statului nord corean ar fi “în comă” și că toate fotografiile cu acesta lansate în ultimele luni au fost false.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

coreea kim coma dictator nord coreean kim in coma kim jong un in coma
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes