Klaus Iohannis, declarație despre formarea noului Guvern, după consultările de luni

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, după consultările cu partidele pentru desemnarea premierului, că astăzi nu sunt încă întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern. Preşedintele a mai anunţat, că, dat fiind că Biroul Electoral Central a anunţat atribuirea mandatelor în urma alegerilor din 6 decembrie, convoacă noul Parlament în 21 decembrie.

UPDATE –  ”Am avut astăzi o primă rundă de consultări cu formaţiunile care vor fi reprezentate în noul parlament care se va constitui  în urma alegerilor parlamentare. Această primă rundă de consultări a dus la un schimb de opinii bun între reprezentanţii acestor formaţiuni şi mine, însă pot să spun că astăzi nu sunt încă întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern. Am primit astăzi chiar câteva propuneri, însă cred că este nevoie de cel puţin încă o rundă de consultări, până când lucrurile se cristalizează. Având în vedere că BEC a comunicat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, acum sunt îndeplinite condiţiile pentru convocarea noului parlament şi intenţionez să convoc noul parlament pentru data de 21 decembrie, săptămâna viitoare, luni se va constitui noul Parlament”, a anunţat Iohannis.

ŞTIREA INIŢIALĂ – Şeful statului a avut consultări luni cu partidele parlamentare în vederea desemnării unui premier. 

PSD l-a propus pe Alexandru Rafila pentru şefia Executivului şi un Guvern minoritar sau de uniune naţională, PNL îl susţine pe Florin Cîţu, USR-PLUS pe Dacian Cioloş, AUR pe Călin Georgescu, iar liderul UDMR Kelemen Hunor a anunţat că Uniunea poate avea 2-3 persoane pentru funcţia de premier, însă fără a da nume. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

consultari cotroceni iohannis consultari noul guvern
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes