Klaus Iohannis, despre moţiune: O măsură populistă, electoralistă, fără rost

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că moţiunea de cenzură anunţată de PSD este ”o măsură populistă, electoralistă, fără rost”. ”Cu certitudine nu cred că vom avea un Guvern PSD”, anunţă şeful statului.

”Atunci când a fost înlăturat din fericire Guvernul PSD, în toamna anului trecut, toată lumea a ştiut că avem un Guvern minoritar cate trebuie să gestioneze afacerile publice până se fac alegerile parlamentare. După scurt timp, PSD a făcut o pasiune pentru moţiune de cenzură. Nu trebuie, după părerea mea să plece. E o măsură populistă, electoralistă, fără rost. Mai e puţin timp până la alegeri. De ce să depui moţiune de cenzură? PSD vrea să arate că se opune unui Guvern care pregăteşte alegerile. Asta vom urmări cu mare atenţie dacă trece sau nu. Am avut situaţii când a trecut şi situaţii când nu a trecut. Eu nu îmi doresc să treacă moţiunea”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat despre moţiunea de cenzură.

Nu cred că vom avea un Guvern PSD

Întrebat ce scenarii alternative are dacă va cădea GUvernul, dar nu va exisrta un Guvern PSD, IOhannis a afirmat:

”Haideţi să vedem mai întâi moţiunea. Părerea mea e că această moţiune e neavenită politic. Dacă trece sau nu, vom ştii când se votează. Dar eu nu sunt dispus să intru într-un joc populist, ordinar făcut de PSD, doar ca să arate că are foarte mulţi parlamentari. PSD nu a venit cu niciun fel de soluţii. A venit doar cu texte populiste. Ei nu au nicio soluţie şi nicio abordare serioasă. Însă, da, sunt ahtiaţi după putere şi ştim că ei suferă că nu mai sunt conectaţi la resursele bugetare. Dar dacă vor să depună moţiune pentru aşa ceva, asta pentru România nu e bine”.

PSD a anunţat că va depune, în 17 august, moţiune de cenzură, amintește news.ro.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

fara guvern psdklaus iohannis motiunemotiune de cenzuramotiune fara rost
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes