Klaus Iohannis, întâlnire cu Nicolae Ciucă, pentru a discuta despre situaţia de securitate de pe Flancul Estic al NATO

Presedintele Klaus Iohannis se va întâlni, vineri, la ora 13.00, cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, pentru a discuta situaţia de securitate de pe Flancul Estic al NATO, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Întâlnirea va avea loc la ora 13.00.

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat, în urmă cu o zi, în mesaje transmise pe Twitter, anunţul preşedintelui francez Emmanuel Macron privind disponibilitatea acestei ţări de a participa la prezenţa militară avansată a NATO în România şi “anunţul explicit” al şefului statului american, Joe Biden, privind sporirea prezenţei militare americane, “dacă situaţia de securitate se deteriorează”.

Preşedintele francez Emannuel Macron a anunţat miercuri seară disponibilitatea Franţei de a participa la o prezenţă militară avansată a NATO în România.

Şi preşedintele SUA Joe Biden a declarat, într-o conferinţă de presă, că va fi crescută prezenţa militară în Polonia şi România, în contextul situaţiei de la frontierele Ucrainei, pentru că există o obligaţie în termenii Articolului 5 din Tratatul NATO, de a apăra aceste state, precizând că nu există o astfel de obligaţie faţă de Ucraina, deşi situaţia acesteia este îngrijorătoare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

flancul estic nato intalnire iohannis ciuca
redactia

Alte stiri de interes