Parlament, președinție

Klaus Iohannis, mesaj după ce Joe Biden a depus jurământul

Președintele Klaus Iohannis i-a felicitat pe Joe Biden și Kamala Harris după ce au depus, miercuri, jurământul ca președinte și vicepreședinte ai SUA.

„Felicitări președintelui Joe Biden și vicepreședintelui Kamala Harris.

Sunt convins că împreună vom continua să dezvoltăm și să aprofundăm parteneriatul strategic România-SUA în beneficiul popoarelor noastre și să colaborăm în adevăratul spirit al valorilor transatlantice”, a scris Klaus Iohannis pe contul său de Facebook.

Joe Biden, învestit președinte al SUA

Joe Biden şi Kamala Harris au depus miercuri jurământul în funcţia de preşedinte, respectiv vicepreşedinte al Statelor Unite ale Americii.

Ceremonia a fost una fără precedent, fiind marcată de pandemie şi de asaltul asupra Capitoliului de pe 6 ianuarie, de către susţinători ai lui Donald Trump. Acesta din urmă nu a dorit să fie prezent la eveniment.

”Democraţia a învins”, a declarat miercuri, cel de-al 46-lea preşedinte al SUA, Joe Biden. Acesta a lansat un apel la unitate în discursul său inaugural, rostit imediat după încheierea ceremoniei de învestitură, desfăşurată la Capitoliul din Washington.

”În această clipă, prieteni, democraţia a învins. Astăzi sărbătorim victoria nu a unui om, ci a unei cauze, cauza democraţiei”, a spus Biden.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Lista celor 26 de propuneri ale președintelui pentru postul de ambasador. Unde vor ajunge George Maior, Emil Hurezeanu şi Andrei Muraru

Mihnea Tudor

Votul dublu în Parlament, sancționat. Proiecte de lege depuse de USR-PLUS

Mircea Furdu

Iohannis îi cere ministrului Justiţiei să explice public de ce s-a clasat Dosarul 10 august

Daniela Arnăutu

Iohannis i-a chemat, la Cotroceni, pe Cîțu, Barna și Ghinea, să discute despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Daniela Arnăutu

Legea Bugetului a trecut de Parlament

Mircea Furdu

Deputat AUR, prins în timp ce vota cu amândouă mâinile

Daniela Arnăutu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »