Klaus Iohannis, mesaj după ce Joe Biden a depus jurământul

Președintele Klaus Iohannis i-a felicitat pe Joe Biden și Kamala Harris după ce au depus, miercuri, jurământul ca președinte și vicepreședinte ai SUA.

„Felicitări președintelui Joe Biden și vicepreședintelui Kamala Harris.

Sunt convins că împreună vom continua să dezvoltăm și să aprofundăm parteneriatul strategic România-SUA în beneficiul popoarelor noastre și să colaborăm în adevăratul spirit al valorilor transatlantice”, a scris Klaus Iohannis pe contul său de Facebook.

Joe Biden, învestit președinte al SUA

Joe Biden şi Kamala Harris au depus miercuri jurământul în funcţia de preşedinte, respectiv vicepreşedinte al Statelor Unite ale Americii.

Ceremonia a fost una fără precedent, fiind marcată de pandemie şi de asaltul asupra Capitoliului de pe 6 ianuarie, de către susţinători ai lui Donald Trump. Acesta din urmă nu a dorit să fie prezent la eveniment.

”Democraţia a învins”, a declarat miercuri, cel de-al 46-lea preşedinte al SUA, Joe Biden. Acesta a lansat un apel la unitate în discursul său inaugural, rostit imediat după încheierea ceremoniei de învestitură, desfăşurată la Capitoliul din Washington.

”În această clipă, prieteni, democraţia a învins. Astăzi sărbătorim victoria nu a unui om, ci a unei cauze, cauza democraţiei”, a spus Biden.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

iohannis mesaj bidenmesaj biden
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes