Parlament, președinție

Klaus Iohannis: Sunt convins că vom putea da o altă față sistemului medical românesc

În urma vizitei de la Spitalul Universitar de Urgență București, Klaus Iohannis a declarat că situația pe care a găsit-o la instituția medicală este una foarte bună și a felicitat personalul pentru modul în care este organizat spitalul.

Totodată, el a reamintit că este important, mai ales în această perioadă, să apreciem munca personalului medical din spitalele românești.

Prin vizita mea de astăzi de la Spitalul Universitar am vrut să subliniez că mă gândesc la medici și la întregul personal medical care se ocupă, se îngrijesc de oamenii bolnavi și prin vizita de astăzi am vrut să subliniez că e bine să vedem și să apreciem munca medicilor și munca personalului medical în sens mai larg”, a spus președintele.

De asemenea, președintele a mai adăugat că după alegerile parlamentare, când se așteaptă ca viitorul Guvern să aibă și sprijinul Parlamentului, va fi demarată o reformă a sistemului de sănătate din România, astfel încât acesta să devină unul performant.

„Am văzut astăzi un spital extraordinar de bine organizat și cu această ocazie vreau să îi felicit pe cei doi medici care m-au însoțit, domnul manager, doamna director medical și întreg personalul de aici. Acesta este un spital care a reușit să pornească dintr-o situație complicată care a existat aici în luna martie și să ajungă să funcționeze perfect, cu toate că sunt și persoane fără COVID și persoane cu COVID, au reușit să separe fluxurile într-un mod remarcabil și spitalul funcționează acum aproape ca și în condiții fără pandemie.

Este absolut remarcabil și îmi doresc foarte mult ca acest exemplu să fie preluat și mai departe, dar îmi doresc și ca acest exemplu să fie folosit atunci când, împreună cu domnul ministru al Sănătății vom construi întreaga reformă a sistemului de sănătate după alegeri. Sunt foarte hotărât să urmăresc în continuare, după alegeri, cu o nouă majoritate parlamentară, cu un Guvern sprijinit solid de Parlament, sunt convins că putem să punem pe picioare o astfel de reformă, care dă o cu totul și cu totul altă față întregului sistem de sănătate din România.

Însă ce am văzut astăzi îmi reconfirmă a nu știu câta oară că avem în spitalele noastre oameni foarte performanți, foarte bine organizați, oameni dedicați 100% muncii pe care o fac. Este o rază de lumină pe care o subliniez în mod expres astăzi și îmi dă convingerea că vom reuși să facem din sistemul de sănătate românesc un sistem notabil de performant pentru întreaga noastră regiune”, a spus președintele.

Președintele Klaus Iohannis a mers luni, 30 noiembrie, într-o vizită la Spitalul Universitar de Urgență București.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Ciolacu așteaptă o dezbatere pe buget. ”Sper să nu fie impus în Parlament pe repede înainte”

Mihnea Tudor

Klaus Iohannis, de Ziua Unirii Principatelor: Unirea din 1859 este temelia pe care continuăm modernizarea României

Daniela Arnăutu

Klaus Iohannis, mesaj după ce Joe Biden a depus jurământul

Mihnea Tudor

Iohannis, după ce s-a vaccinat anti-COVID: Vaccinul este sigur, eficient şi recomand tuturor vaccinarea

Daniela Arnăutu

Iohannis a făcut marele anunț: Pe 8 februarie se redeschid majoritatea școlilor

Daniela Arnăutu

CCR decizie în favoarea lui Ludovic Orban

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »