Kovesi, sprijinită de o armată de procurori români la Parchetul European. Ministrul Predoiu, susținere totală

Kovesi, sprijinită de o armată de procurori români la Parchetul European. Ministrul Predoiu, susținere totală
Kovesi, sprijinită de o armată de procurori români la Parchetul European. Ministrul Predoiu, susținere totală

După ce inițial fuseseră anunțați 10, România va delega 15 procurori la Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi, procuror șef EPPO, se arată într-un comunicat de presă transmis vineri de Ministerul Justiției.

Conform unui comunicat de presă transmis vineri de Ministerul Justiției, la reuniunea informală a miniștrilor justiției din statele membre UE, în format videoconferință, Cătălin Predoiu ”a intervenit în sensul operaționalizării Parchetului European (EPPO) cât mai curând posibil”.

”România a susținut și susține concret operaționalizarea EPPO, atât prin pozițiile adoptate în cadrul Consiliului JAI, cât și prin măsuri concrete adoptate în cadrul dialogului și cooperării cu Parchetul European. Am continuat dialogul cu Procurorul-Șef al Parchetului European și am identificat soluții pentru a suplimenta numărul de 10 procurori anunțați inițial”, a spus Cătălin Predoiu.

Creșterea numărului de procurori

Acesta a mai afirmat că în ultima perioadă a avut discuții pe acest subiect și cu procurorul general și cu șeful DNA, analizând volumul de încărcare a parchetelor și deficitul de personal.

”Plecând de la faptul că se preconizează modificări legislative care să lărgească baza de recrutare a procurorilor în unitățile specializate, am fost în măsură să suplimentăm numărul de procurori delegați de la 10 la 15, fără a afecta, în perspectivă, capacitatea de anchetă a DNA, poziție comunicată atât bilateral Procurorului-Șef al Parchetului European, cât și în cadrul Consiliului JAI. În acest fel, România se plasează pe primele locuri între statele care au luat concret decizii adecvate și necesare pentru a sprijini operaționalizarea EPPO și sperăm să fie urmată și de alte state membre UE.

România dispune de cadrul legislativ pentru selectarea procurorilor europeni delegați și este în procedură pentru a adopta suplimentar prevederi care să organizeze efectiv cooperarea între structura națională de suport-DNA și EPPO”, a explicat ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

kovesi procuror sef laura codruta kovesi procuror sef eppo procurori romani la parchetul european
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes