La 113 ani a devenit cea mai în vârstă învingătoare a coronavirusului

La 113 ani Maria Branyas a devenit cea mai în vârstă învingătoare a coronavirusului
La 113 ani Maria Branyas a devenit cea mai în vârstă învingătoare a coronavirusului

O femeie în vârstă de 113 ani, care este totodată cea mai în vârstă persoană din Spania, devine cea mai bătrână persoană din lume care scapă de coronavirus.

  • Maria Branyas s-a născut în San Francisco, înainte de a se muta în Spania
  • Născută pe 4 martie 1907, este probabil cea mai în vârstă persoană care a supraviețuit lui Covid-19
  • În viața ei a văzut pandemia de gripă spaniolă și ambele războaie mondiale
  • Cea mai în vârstă femeie din Spania locuiește într-o casă de îngrijire din Olot, Spania, de două decenii
  • A avut trei copii, 11 nepoți și 13 strănepoți

O femeie de 113 ani, cea mai bătrână persoană care trăiește în Spania, a devenit acum cea mai în vârstă supraviețuitoare a coronavirusului, relatează Mail Online. Maria Branyas, mamă a trei copii, a supraviețuit COVID-19 în timp ce se afla în casa de îngrijire Santa Maria del Tura, unde locuiește, din orașul Olot, estul Spaniei.

Branyas s-a născut la San Fransisco, în Statele Unite, la 4 martie 1907 și a trecut prin pandemia de gripă spaniolă care a măturat lumea în 1918 și 1919, ucigând aproximativ 50 de milioane de oameni. Maria este considerată cea mai în vârstă persoană din Spania de către Gerontology Research Group, un grup global de cercetători din diverse domenii, care verifică și urmărește supercentenarii – oameni care au împlinit vârsta de 110 ani.

Chiar dacă alte persoane cu vârsta peste 100 de ani au supraviețuit coronavirusului, Branyas este probabil singurul supercentenar care a făcut acest lucru. Șaptesprezece persoane dincăminulei de bătrâni au murit din cauza coronavirusului și, în ciuda măsurilor luate pentru a se asigura că Branyas nu l-a prins, a fost diagnosticată în aprilie.

A fost izolată în camera ei din acel cămin, unde a dus lupta cu boala, ajungând, în cele din urmă, să fie testată negativ la coronavirus.

Orice persoană cu vârsta de peste 70 de ani este considerată a avea un risc deosebit de coronavirus, la fel ca oricine are vreo afecțiune de sănătate de bază, ceea ce face ca recuperarea lui Branyas să fie și mai remarcabilă,mai scrie sursa citată.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

batrana de113 anibatrana vindecata de coronaviruscea mai batrana femeie din spaniacea mai batrana femeie vindecata
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes