„La început” vaccinul nu va fi pentru toată lumea! Cine îl va primi cu prioritate

Orban îi trage de mânecă pe parlamentari. Vrea vot în procedură de urgență
Orban îi trage de mânecă pe parlamentari. Vrea vot în procedură de urgență

Ludovic Orban, premierul României, a afirmat că cel mai probabil vaccinul împotriva COVID va fi gratuit pentru persoanele care se află în categoriile de risc, iar „la început” vaccinul nu va fi pentru toată lumea!

”Am adoptat un memorandum la nivel european, există o înţelegere clară, când se va produce vaccinul, în funcţie de cantităţile care se produc, ele se vor distribui către ţările membre în funcţie de populaţia din fiecare ţară. Evident, şi noi vom face vaccinarea fără niciun fel de problemă”, a spus prim-ministrul.

Cine va fi vaccinat mai întâi

Ludovic Orban a precizat și cine va primi mai întâi acest vaccin și cum for fi alese acele persoane:

”Va exista o prioritizare, care e stabilită de specialiştii din domeniul sănătăţii”
Va fi o eşalonare care va fi făcută în funcţie de categoriile de risc, normal, pentru că nu vom avea vaccin pentru toţi de la început. Mai mult ca sigur va fi gratis acest vaccin pentru categoriile vulnerabile. Va exista o prioritizare, care e stabilită de specialiştii din domeniul sănătăţii”, a declarat Ludovic Orban.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cine va fi vaccinat mai intaivaccin anti coronavirusvaccin anti covidvaccin gratuit
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes