La meciul FCSB – Dinamo, jucătorii vor intra pe teren însoţiţi de câini disponibili pentru adopţie

Fotbaliștii celor două echipe vor intra pe teren însoţiţi de mai mulţi câini disponibili pentru adopţie la meciul dintre FCSB şi Dinamo, programat duminică, la ora 21:00, în etapa a opta a Ligii 1, a anunţat LPF.

Acţiunea face parte din proiectul UMPLE GOLUL DIN VIAŢA TA!, un proiect al Consiliului Judeţean Ilfov în colaborare cu Liga Profesionistă de Fotbal.

“Liga Profesionistă de Fotbal, în colaborare cu Consiliul Judeţean Ilfov, demarează proiectul “Umple golul din viaţa ta!”, odată cu disputarea meciului dintre FCSB şi Dinamo Bucureşti, programat duminică, 12 septembrie 2021, la ora 21, în cadrul etapei a opta din cadrul Campionatului Naţional Casa Pariurilor Liga 1. Astfel, jucătorii ambelor echipe vor intra pe teren însoţiţi de mai mulţi câini. Câinii provin din adăpostul public Brăneşti şi, lucru foarte important, sunt disponibili pentru adopţie”, se arată pe site-ul LPF.

Câinii provin din adăpostul public Brăneşti şi sunt disponibili pentru adopţie. Recent, Consiliul Judeţean Ilfov a încheiat un protocol de colaborare cu Liga Profesionistă de Fotbal cu scopul de a promova adopţia animalelor în România. Câinii sunt vaccinaţi, deparazitaţi, adulţii sunt sterilizaţi, pregătiţi să fie luaţi ACASĂ. Toate animalele din adăposturile din Ilfov se găsesc şi pe platforma www.ilfovadopta.ro.

Problema câinilor fără stăpân este în continuare una de actualitate în ţara noastră. Câinii nedoriţi sunt aruncaţi pe străzi. Cei mai mulţi ajung în adăposturi, acolo unde duc o viaţă grea. Potrivit statisticilor, doar unul din zece câini de pe stradă este adoptat. Protocolul încheiat între Consiliul Judeţean Ilfov şi Liga Profesionistă de Fotbal este o premieră atât la nivel naţional, cât şi la nivel european.

În momentul de faţă, cei mai mulţi câini din România sunt adoptaţi de organizaţii nonguvernamentale ori de persoane fizice din Marea Britanie, Germania şi Olanda. De exemplu, doar în 2018, aproximativ 15.000 de câini din ţară şi-au găsit familii în Regatul Unit.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

adoptii cainiadoptii la derbyFCSB - DINAMOsteaua - dinamo
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes