Jandarmeria a început să împartă amenzi protestatarilor

La Sibiu și Constanța, Jandarmeria a început să împartă amenzi protestatarilor
La Sibiu și Constanța, Jandarmeria a început să împartă amenzi protestatarilor

Jandarmii îi verifică pe protestatarii care au mărşăluit pe străzi în cursul nopţii, pentru a-i identifica şi sancţiona, a declarat, luni dimineaţa, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Sibiu, Floriana Picioiu.

”În legătură cu manifestaţia publică de protest care a avut loc azi-noapte, în municipiul Sibiu: Protestul s-a desfăşurat fără incidente, a fost organizat fără respectarea prevederilor legale, în consecinţă, în perioada imediat următoare vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale atât organizatorilor, cât şi participanţilor, în conformitate cu legislaţia în vigoare. În continuare, se fac verificări pentru identificarea persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun”, a declarat aceasta.

Picioiu a mai precizat că, la Sibiu, au protestat circa 100 de persoane, care au mărşăluit până în jurul orei 4,00.

Peste 100 de amenzi în valoare de aproape 50.000 de lei au fost aplicate și de  jandarmii constănțeni, în  urma  protestului ce a avut loc duminică noaptea  faţă de măsurile sanitare destinate prevenirii răspândirii COVID-19.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Cosntanţa a transmis luni, printr-un comunicat de presă, că, până în prezent, au fost aplicate 102 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 49.500 de lei atât organizatorului protestului de duminică, cât şi unora dintre participanţii la manifestare.

“Organizatorul activităţilor a fost sancţionat contravenţional pentru că nu a declarat adunarea publică şi nu a luat măsurile necesare astfel încât adunarea publică să se desfăşoare conform prevederilor legale impuse de actualul context epidemiologic, iar participanţii pentru că au participat la o adunare publică cu nerespectarea condiţiilor şi măsurilor preventive impuse pe timpul stării de alertă şi nu au respectat măsurile individuale de protecţie sanitară conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi H.G. nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României”, a anunţat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa.

Verificările continuă, în  vederea  identificării și a  altor participanți la  proteste, ce  au  încăcat normele  legale în vigoare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

amenziidentifica protestatarijandarmi
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes