Larry Flynt, fondatorul revistei Hustler, a murit

Larry Flynt, milionarul american fondator al revistei pentru bărbaţi Hustler şi autoproclamat avocat al libertăţii de exprimare, a murit miercuri la Los Angeles, la vârsta de 78 de ani.

Jimmy Flynt, fratele său, a confirmat decesul, anunţat iniţial de TMZ. Potrivit acestui site specializat în celebrităţi, Larry Flynt a murit de stop cardiac.

Larry Flynt a lansat în 1974 revista sa Hustler, concurenta Playboy pe care o considera “de modă veche”, cu fotografii foarte explicite şi un ton deliberat scandalos. Ulterior, şi-a dezvoltat imperiul cu alte publicaţii, studiouri specializate în filme pentru adulți şi apoi pe site-uri web. În 2000, omul de afaceri a deschis chiar şi un cazinou Hustler într-o suburbie a oraşului californian Los Angeles, unde locuia de multă vreme.

Flynt și-a făcut mai multe mai multe operaţii estetice și era ţintuit într-un scaun cu rotile placat cu aur de la o încercare de asasinat din 1978, după ce a fost împuşcat de Joseph Paul Franklin. Criminalul în serie Joseph Paul Franklin, partizan al tezei care susţine supremaţia rasei albe, a fost executat în noiembrie 2013, în statul american Missouri.

Larry Flynt a fost dat în judecată de-a lungul vremii pentru pornografie, ultraj la adresa drapelului american, refuzul de dezvăluire a surselor, defăimare şi “cauzarea de stres emoţional”.

“Toată lumea se declară în favoarea libertăţii de expresie, însă mulţi oameni nu înţeleg ce înseamnă: trebuie să lupţi nu doar pentru ideile care îţi sunt pe plac, ci şi pentru cele pe care le urăşti cel mai mult, inclusiv pentru discursurile pline de ură”, a spus el după un celebru proces pe care l-a căștigat.

Larry Flynt, fondatorul şi editorul-şef al revistei Hustler, şi-a înfiinţat propria companie în anul 1976 şi a început să producă filme pentru adulţi în 1998.

Un înfocat susţinător al libertăţilor civile şi al dreptului la libera exprimare, Larry Flynt a rămas paralizat şi se deplasează într-un scaun cu rotile, Flynt a fost interpretat pe marele ecran de actorul Woody Harrelson, ce a fost nominalizat la Oscar pentru rolul din filmul “Scandalul Larry Flynt”, lansat în 1996.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

a murit larry flyntlarry flyntlarry flynt a muritlarry flynt hustler deces
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes