Laura Zarafin cere medici noi pe ATI: Nu suntem unii sclavi si unii domni! Nu vă mai bazați pe aceeași “măgari”, că au obosit

Laura Zarafin, medic specialist ATI, la Spitalul Colentina din Capitală, a lansat, joi, un avertisment celor din conducerea spitalelor bucureștene, în eventualitatea declanșării un al patrulea val al pandemiei de Covid-19. Într-o postare pe Facebook, Zarafin susține că medicii din ATI sunt la limita capacităților fizice, suprasolicitarea din ultimul an fiind copleșitoare, ea anunțând că este nevoie de personal pe această specialitate.

Laura Zarafin susține că este nevoie și să se ”facă sectii ATI, să aibă grijă să nu epuizeze numai pe unii, în condițiile în care unii privilegiați își continuă activitatea nestingheriți”, medicii de la ATI fiind ”obosiți”, cel puțin cei din Spitalul Colentina:

”Înțeleg că spitalul Colentina a fost primul desemnat suport Covid pentru ca figurează ca spital de linia întâi în caz de dezastre, conform unui plan făcut la sfârșitul anilor ’90 !!!!

Lăsând la o parte că respectivul plan este extrem de vechi si trebuie actualizat ; motivatia alegerii acestui spital a fost ca dispune de teren suficient cât să poți amplasa corturi în curtea lui, în caz de cutremur, explozii, calamități naturale etc . Ideea era ca în aceste corturi să poți face triajul pacienților chirurgicali în funcție de urgență. În plus, în caz de asemenea dezastre folosești personal medical din tot Bucureștiul, nu numai pe cel al spitalului.

Doar că în pandemia de Covid nu corturile sunt problema, ci secțiile ATI cu oxigen, ventilatoare, spațiu suficient, boxe pentru fiecare pacient și mai ales despre PERSONAL SPECIALIZAT !!

Mințile luminate ale acestei țări au avut mai mult de un an să găsească soluții, să facă secții ATI, să aibă grijă să nu-i epuizeze numai pe unii, în condițiile în care unii privilegiați își continuă activitatea nestingheriți, chiar când unele spitale gem de pacienți lăsați pe holuri (să ne reamintim situația spit Matei Balș în ultimele două ”valuri” și a UPU-urilor transformate în ATI -uri).

În eventualitatea valului 4 nu vă mai bazați pe aceeași “măgari” , că au obosit.

Este strigătoare la cer lipsa de umanitate și solidaritate pe care o vedem de peste un an .
Este bun spitalul ? Este bună curtea ? Foarte bine, schimbați personalul pe zona roșie, pt că nu suntem unii sclavi si unii domni”, este postarea Laurei Zarafin pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

aceeasi magari apel laura zarafin laura zarafin medici obositi sclavi spitalul colentina
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes