Lazăr solicită CSM verificarea Adinei Florea. Abateri în legătură cu dosarul Tel Drum

Procurorul general Augustin Lazăr
Procurorul general Augustin Lazăr

‘Am sesizat CSM cu constatările făcute cu ocazia soluţionării conflictului de competenţă’, a declarat procurorul general Augustin Lazăr.

Augustin Lazăr a sesizat CSM pentru a fi dispuse verificări faţă de Adina Florea, şeful adjunct al Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), pentru săvârşirea unor abateri disciplinare în legătură cu modul în care a cerut de la DNA dosarul ‘Tel Drum’. SIIJ a încercat de trei ori să preia de la DNA dosarul ‘Tel Drum’.

În primele două cereri trimise de SIIJ la DNA nu a fost invocat niciun temei legal, iar în ultima solicitare se motiva faptul că în dosar ar fi cercetaţi şi magistraţi. DNA a trimis un răspuns Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie în care arăta că ‘nu există niciun criteriu care să atragă competenţa Secţiei, niciuna dintre persoanele faţă de care se efectuează urmărirea penală neavând calitatea de magistrat’. Pentru a rezolva acest conflict de competenţă, DNA s-a adresat procurorului general Augustin Lazăr, care a dat dreptate Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Pe 13 martie, Augustin Lazăr a stabilit că DNA are competenţa de a instrumenta dosarul ‘Tel Drum’, în care este anchetat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Augustin Lazăr a decis că faptele din acest dosar sunt de competenţa procurorilor anticorupţie, şi nu a Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie. Pe 13 noiembrie 2017, DNA anunţa că Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în dosarul ‘Tel Drum’ în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Augustin Lazăr csm procuror general procurorul general Augustin Lazăr
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes