Lee Kun-hee, preşedintele grupului Samsung, a murit

Lee Kun-hee, preşedintele grupului Samsung, a murit
Lee Kun-hee, preşedintele grupului Samsung, a murit

Compania Samsung a emis un comunicat prin care anunță că preşedintele gigantului IT, Lee Kun-hee, a murit duminică, la vârsta de 78 de ani. El a fost preşedinte al grupului Samsung în perioada 1987-2008 şi 2010-2010.

”Toţi cei de la Samsung îi vom preţui memoria şi suntem recunoscători pentru călătoria pe care am împărtăşit-o alături de el”, se arată în comunicat.

Lee Kun-hee, în calitate de președinte al grupului Samsung, este omul care a transformat afacerea tatălul său într-o putere tehnologică mondială. Din anul 1996 el era membru al Comitetului Olimpic Internaţional.

Averea sa era estimată în septembrie 2020 la 20,9 miliarde dolari. Samsung contribuie cu o cincime la PIB-ul Coreei de Sud şi este a 12-a cea mai importantă companie la nivel mondial.

Lee Kun-Hee a fost mai mult internat în ultimii ani din cauza afecţiunilor de care suferea, iar fiul său s-a ocupat de afacerile companiei.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Lee Kun-heeLee Kun-hee a muritpresedintele samsung a murit
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes