Lege pentru toți: Garda de Mediu, control la Primăria Sector 1 şi la Romprest

Tanczos Barna, Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a anunţat, luni seară, că Garda de Mediu este în control la Primăria Sector 1 şi la Romprest, în urma scandalului legat de ridicarea deşeurilor. Ministrul afirmă că autoritatea locală şi prestatorul de servicii au obligaţii legale clare şi trebuie să resolve împreună problema.

Tanczos Barna a avut luni întâlniri separate cu primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, cât şi cu operatorul de salubritate Romprest.

Tema de discuţie din ambele întâlniri a fost situaţia colectării, sortării şi depozitării deşeurilor populaţiei din Sectorul 1 al Capitalei.

”Cele două întâlniri la care am participat astăzi se traduc nu doar într-un blocaj în teren, dar şi într-un blocaj în dialogul celor două entităţi. Le-am transmis tuturor participanţilor ceea ce spun deja de atâtea zile şi anume că legea prevede obligaţii clare, fără echivoc, atât pentru autoritatea locală, cât şi pentru prestatorul de servicii de salubritate. Aceştia, împreună, au obligaţia să asigure serviciile de colectare, sortare şi depozitare a deşeurilor pentru evitarea oricărui risc ecologic”, a transmis, luni seară, ministrul Mediului.

Acesta anunţă că Garda de Mediu face verificări atât la Primărie, cât şi la Romprest.

”Garda Naţională de Mediu este în prezent în control atât la Primăria Sectorului 1, cât şi la operatorul de salubritate pentru a stabili încălcări ale legislaţiei şi obligaţiile de mediu care revin fiecărui actor în parte. Înteleg că sunt diferende juridice între cele două entităţi, dublate şi de lipsa dialogului, însă acestea nu au voie să se răsfrângă asupra mediului şi asupra populaţiei plătitoare pentru aceste servicii. Acestea trebuie lămurite între cele două entităţi, dar pe fundalul unui flux continuu al colectării, exact aşa cum legea îi oblige”, a mai transmis ministrul.

Tanczos Barna a precizat că cele 6 sectoare ale capitalei, împreună cu Primăria Generală, ”trebuie să găsească urgent soluţii pentru tratarea şi depozitarea deşeurilor din capitală şi să urgenteze elaborarea sistemului integrat de management al deşeurilor pentru ca Bucureştiul să nu intre într-un impas ecologic”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

control primaria sector 1 control romprest garda de mediu gunoi sectorul 1 scandalul gunoaielor
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes